Junts per Gavà
casas, aquest matí dasvant una oficina bancària gavanenca

Junts per Gavà (JUNTS) impulsa en el Ple Municipal de febrer una Declaració Institucional “en defensa de la inclusió financera de la gent gran a Gavà”. El grup municipal havia presentat originalment una declaració política sobre aquesta qüestió, però “el PSC ens va plantejar la possibilitat d’impulsar una Declaració Institucional però evidentment amb més consens, ja que d’aquesta manera garantíem la unanimitat de la resta de grups, i fent prevaldre l’interès general per sobre de possibles redits polítics que podíem treure, hem considerat oportú impulsar aquesta Declaració Institucional”.

Són paraules d’Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà, que recorda el sentit tant de la declaració política original com de la declaració Institucional que finalment anirà al Ple d’aquest mes: “Partint d’una realitat que s’ha agreujat en els darrers mesos, i que té a veure amb el deteriorament de l’atenció presencial en els serveis bancaris, i que afecta molt directament tant a la gent gran com als col·lectius més vulnerables, des de Junts per Gavà creiem que ha arribat l’hora que des del municipalisme comencin a plantejar-se el tema seriosament i comencin a prendre mesures en el marc competencial que els hi permet, que certament és bastant limitat”.

Amb aquest objectiu, la declaració política que van presentar des de Junts “per exemple proposava la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la utilització de l’espai públic, pel que fa als caixers automàtics amb façana a la via pública, incrementant l’import de la taxa fins el màxim legalment permès”.

Accedint a deixar de banda la seva declaració política en benefici d’una Declaració Institucional, Casas destaca que “aconseguim que l’Ajuntament de Gavà es comprometi a treballar per cercar mesures durant aquest any 2022 per intentar pal·liar o millorar si es pot l’atenció presencial a les entitats bancàries que operen dins de Gavà”.

Casas espera que, amb l’impuls d’aquesta Declaració Institucional, els gavanencs “notin durant aquest 2022 millores, o al menys intencions de tornar una mica a l’atenció presencial que teníem en els temps pre-pandèmics”.

El Ple Municipal de febrer tindrà lloc el dijous 24 a partir de les 18:00 hores. Es celebrarà de manera telemàtica però no degut a restriccions per la pandèmia, sinó a causa d’unes obres que s’estan duent a terme aquests dies per a l’adequació de la Sala de Plens amb l’objectiu de permetre la utilització de vídeo actes.