Junts per Gavà reclama mesures urgents per frenar el preu de la llum
Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà

Junts per Gavà presenta una declaració política al Ple de l’Ajuntament d’aquest mes de novembre reclamant que el “Govern espanyol apliqui mesures urgents per frenar l’increment desmesurat del preu de la llum”.

El portaveu d’aquest grup municipal, Isidre Casas, assegura que “la pujada disparada de la factura suposa un greuge energètic, atès que l’energia és un dret fonamental i les administracions públiques s’han d preocupar per garantir aquest accés pera tothom, per aquesta raó precisen que “des de Catalunya ens proposem dur a terme accions com ara la llei de transició energètica i avançar, tant com puguem, en aquests objectius, incloent la lluita contra l’oligopoli i l’increment de la competència per reduir els preus abusius, entre altres mesures”.

Junts recorda que “són les famílies més vulnerables, ja tocades per la duresa de la pandèmia, les qui més pateixen aquesta situació” i que, “tanmateix això també afecta les administracions municipals perquè no disposen d’eines per fer-hi front de manera adequada”. Alhora, adverteixen que “aquesta crisi elèctrica podria provocar una crisi mundial de subministrament, en altres sectors com l’alimentari, ja que moltes empreses han reduït la seva activitat per la pujada de la llum”.

Junts per Gavà insta al Govern estatal a “fixar preus de la llum semblants al 2018, com es va comprometre en roda de premsa i que “les administracions competents apostin per nous models d’energia renovables, l’autoconsum i la participació, tal com estableix l’Acord de Paris