Junts per Gavà
Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà (Imatge d'arxiu)

Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà (JUNTS), assegura que “el cas del barri de Les Talaies de Gavà és un clar exemple del poc interès d’aquest govern en resoldre els problemes de certs barris del nostre municipi”. El regidor fa aquestes declaracions després de recordar que “ara fa un any visitàvem aquest barri i ens reuníem amb el president i representants de l’Associació de Veïns per conèixer de primera mà i sobre el terreny les demandes històriques que porten reclamant anys i panys. Aleshores vam instar al govern municipal en sessió plenària a prendre mesures urgents tant en la mobilitat i accessibilitat del barri com en la neteja”.

Casas explica que ha tornat a repetir la visita “per comprovar si hi havia hagut avenços”, i que “malauradament ens vam trobar exactament el mateix escenari, potser empitjorat per l’alt risc d’incendi que s’augura per aquest estiu”. Segons el regidor de Junts, “els problemes d’accessibilitat aboquen amb més inseguretat i més brutícia. És inacceptable l’estat de l’accés a la Rambla Pompeu Fabra des del carrer Montserrat Roig, mal configurat, gens segur i sense cap tipus d’enllumenat. Per no parlar de l’accés que utilitzen els nens i nenes escolaritzats a l’escola Marcel·lí Moragas, els usuaris del Casal Municipal de Can Tintorer o els usuaris que volen agafar el bus, camí més propi d’un circuit de trial que d’un pas per a vianants. El més greu és que, sent conscients de la problemàtica, no han fet absolutament res”.

Per tot això, Junts per Gavà “torna a reclamar actuar amb urgència per emprendre mesures preventives de neteja de la parcel·la no urbanitzada del carrer Montserrat Roig, així com estudiar i establir un pla d’actuació per la resta de demandes”. Casas adverteix que “no podem esperar a que hi hagi una desgràcia per actuar. La manca de pluja, l’augment de les temperatures i la brutícia acumulada són caldo de cultiu per incrementar exponencialment el risc d’incendi”.