junts-pro-gava-sesio-2

junts-pro-gava-sesio-2

La sessió de treball s’ha estructurat de manera força original

Unes 50 empreses ubicades a Gavà debaten sobre les necessitats del Parc Empresarial

La trobada ha servit per presentar les conclusions de la primera diagnosi sobre els polígons econòmics de la ciutat

Unes 50 empreses del Parc Empresarial Gavà s’han reunit aquest matí en el Centre de Suport a l’Empresa (CSE) per debatre sobre les necessitats que tenen i com poden millorar la seva dinàmica de treball en el nostre municipi. La trobada forma part de la iniciativa “Junts Pro Gavà”, amb la qual l’Ajuntament de Gavà i el CSE pretenen avançar cap a un nou model de promoció econòmica a la ciutat.


El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Jiménez, ha destacat en aquest sentit que la intenció del programa “Junts Pro Gavà” passa “claríssimament per determinar els punts forts i els punts febles dels diferents polígons que conformen el nostre parc industrial per establir quines són les necessitats i quina és la situació de les empreses que hi estan aquí”. Amb aquesta diagnosi, l’Ajuntament pretén aconseguir tres objectius bàsics: “l’enfortiment de les empreses ubicades a la nostra ciutat; la millora de les infraestructures en els nostres polígons industrials; i per últim un objectiu que com a ciutat evidentment ens interessa molt i que és la creació d’ocupació de qualitat”.


La d’avui ha estat la segona sessió del programa “Junts Pro Gavà”, i de fet ha estat la primera de treball actiu. En la primera part s’han presentat els resultats de la diagnosi que s’ha fet entre els responsables de les empreses per tal de copsar la situació real i les necessitats que tenen dins del nostre teixit industrial i econòmic. En aquesta enquesta se’ls va preguntar sobre tres àmbits bàsics: estat actual dels polígons del Parc Empresarial Gavà, principals atractius de Gavà per atraure noves empreses, i foment del talent a les empreses. Després ha arribat el moment de posar-se a treballar gràcies a una dinàmica d’interrelació entre els assistents que ha estat dissenyada i dirigida per membres de l’empresa Edas (Espai d’Anàlisi Social). Joana Conill, que és facilitadora de grups i mediadora d’Edas, ens ha explicat que els seus mètodes per generar interrelacions són una mica trencadors perquè “nosaltres treballem el tema de la participació, que vol dir donar la veu a totes les persones, i per treballar la participació has de fer les coses d’una altra manera, per tant sempre treballem amb metodologies participatives i les nostres propostes són sempre vivencials, són propostes on totes les persones sempre en un moment o altre participen, i si t’hi fixes això no passa sovint i per aquest motiu crida tant l’atenció”.


La sensació dels participants en sortir d’aquesta reunió de treball era força positiva. Ignasi Riu, que és director d’operacions de FOC (Fibra Òptica en Comunicacions), ha qualificat l’experiència com a “molt positiva ja que d’una banda poden sortir moltes relacions entre les empreses, i d’altra banda es pot promocionar molt no nomes la part econòmica de les empreses sinó que aquestes sessions ens poden ajudar molt també a desenvolupar els nostres negocis”. De la seva banda, des del centre de rehabilitació Kine Gavà-Trafic Baix, la seva gerent, África Perea, ens destaca que la jornada ha servit per “posar en comú com podem millorar el parc industrial de Gavà, com promocionar la industria lligada al poble, i com fomentar el talent a la nostra ciutat, així que realment ha estat molt interessant”.


“Junts Pro Gavà” s’ha dissenyat com un procés de participació que va començar el passat mes de març amb la primera reunió i que acabarà el proper octubre.