Junts per Gavà
El portaveu del grup municipal de Junts per Gavà, Isidre Casas (Imatge d'arxiu)

El grup municipal de Junts per Gavà proposarà a l’equip de govern en el ple de juliol que se celebra aquesta tarde la creació “d’un registre d’habitatges buits per vacances per tal de fer tasques de vigilància i supervisió específiques amb finalitat preventiva i cohibitiva davant els robatoris i les ocupacions”.

En un comunicat de premsa expliquen que “arriben les vacances i molts dels nostres veïns i veïnes marxen de vacances, bé sigui per una estada curta o per una estada més llarga en el cas de les segones residències. En la majoria de casos, això suposa deixar l’habitatge habitual buit”. Per aixó consideren necessari impulsar iniciatives preventives com “s’ha fet ja a alguns ajuntaments com ara Lliçà de Vall o Sant Sadurní d’Anoia”.

La mesura consisteix en crear un registre d’habitatges buits per vacances. “Així doncs, els ciutadans que ho demanin notifiquen a la policia local el període d’absència per vacances per tal que puguin fer tasques de vigilància i supervisió específiques amb finalitat preventiva i cohibitiva”

L’objectiu d’aquesta iniciativa “és fer una millor prevenció de robatoris i ocupacions als habitatges que resten buits aquest període vacacional, tenint present que es tracta del període on es produeixen major nombre d’afectacions en aquest sentit, tant en grau de temptativa com consumats. Recordem que, ara fa uns dies, es va celebrar la Junta de Seguretat Local on es van presentar unes dades prou positives tant en robatoris d’habitatges com d’ocupacions”.

El portaveu, Isidre Casas informa que desde Junts per Gavà: “pensem que es tracta d’una mesura molt interessant i demanem al govern municipal planificar i plantejar una iniciativa similar a Gavà, començant pels barris perifèrics (Gavà Mar, Bruguers, La Sentiu,..) que normalment són els més afectats. Tanmateix, també demanem engegar una campanya informativa amb consells i recomanacions per a tots aquells gavanencs i gavanenques que marxen de vacances i deixen les seves llars buides”.