JxCat contra l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona
Representants del partit de Gavà, Viladecans, el Prat i Castelldefels han llegit un manifest

Els responsables polítics de JxCat de Gavà, Castelldefels, Viladecans i el Prat de Llobregat, han fet una compaeixença conjunta, aquest dimarts a la tarda per expressar la seva oposició a la proposta d’Aena d’ampliar l’aeroport del Prat perquè consideren que “afectaria una zona, l’estany de la Ricarda, d’alt valor paisatgístic i protegida per la UE, i incrementaria la contaminació acústica i química”, que sobretot provoca molèsties als veïns i veïnes de Gavà Mar.

El manifest desconfia de l’oferta d’Aena perquè “no té acord intern al Govern central, no compta amb el recolzament de les institucions europees ni s’ha fet cap consulta prèvia a Brussel·les”, per això sospiten que s’ha formulat l’oferta “amb la intenció de generar un rebuig que justifiqui una inversió a Barajas”.

Respecte a les compensacions que promet el gestor aeroportuari espanyol es mostren desconfiats davant incompliments anteriors.

En el text es considera que posar ara sobre la taula aquest assumpte amaga interessos “perversos” per part d’Aena per situar el Govern com a culpable del rebuig de la iniciativa i enfrontar-lo als poders econòmics catalans. Proposen com a alternativa un model aeroportuari conjunt i de “país i descentralitzat”, invertint a Reus i Girona i, a la vegada millorant les comunicacions amb el Prat. És per això que demanen a Aena, a l’Estat i al Govern “un debat rigorós, intel·ligent i amb transparència”, perquè consideren que fins ara s’ha generat un estat d’opinió “mediàtic” sense comptar amb el territori ni els experts.