Kodamachu
Verónica Pérez presenta la seva obra a l’Espai Jove la Casa Gran

L’artista gavanenca Verónica Pérez, que treballa sota el nom de Kodamachu, presenta a l’Espai Jove La Casa Gran de Gavà part de la seva obra a partir del dilluns 14 de febrer. La mostra, tal i com ella mateixa ens explica, “està centrada sobretot en animals i fauna perquè és el que més m’inspira, jo soc vegana i animalista i la natura m’inspira amor i tendresa, així que el que vull és transmetre això i que la gent s’animi a cuidar una mica més la natura”.

A banda d’aquesta exposició, Kodamachu també farà el mateix dia 14 un taller d’aquarel·la amb materials orgànics. La idea és “fer servir materials naturals com el vi o el cafè, i així li donem una altra utilitat als residus i als materials del dia a dia. A més, treballarem temàtiques centrades en la natura com ara boscos o animals”. Kodamachu treballa habitualment amb aquest tipus de materials que es treballen “agafant aquests pigment barrejant-los amb aigua per tal que es pugui canviar el seu color original i agafi altres tonalitats”. També és molt important que “el paper sigui d’aquarel·la ja que així s’absorbeix i s’impregna tot i queda més bonic”.

Després hi ha materials d’aquest tipus que, per les seves particularitats, tenen certs efectes secundaris. Per exemple, les pintures fetes amb cafè “tenen una brillantor especial i a més deixen aquesta olor a cafè tan agradable com si fos del matí”.

Kodamachu diversifica la seva feina de la qual, per cert, té la sort de poder viure. Per exemple, pinta murals i també “pinto panxes de dones embarassades amb un maquillatge especial, i poso per exemple dibuixos de nadons o el nom del petitó. És una feina molt especial perquè la mare es riu molt, sol fer gràcia. A més, com la pintura s’ha de fer quan la panxa està molt gran, una vegada em va passar que la mare va trencar aigües mentre li estava fent la pintura”.