Raquel Sánchez i Antoni Poveda durant una visita al nou aparcament
Raquel Sánchez i Antoni Poveda durant una visita al nou aparcament

El nou aparcament de bicicletes s’ha instal·lat al costat de l’estació de Rodalies de Renfe i ofereix 100 places normals (distribuïdes en dos nivells), 6 places per a bicis de càrrega, armaris amb clau on poder carregar bateries elèctriques i una columna d’eines i inflador de rodes (biketools). L’accés al recinte es fa amb la mateixa targeta del servei Bicibox.

L’alcaldessa en funcions, Raquel Sánchez, i el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en funcions, Antoni Poveda van visitar l’aparcament de bicicletes que l’ens metropolità ha instal·lat a l’estació de Renfe. L’aparcament està situat a l’accés de la zona d’aparcament de vehicles a tocar de l’estació.

Raquel Sánchez ha explicat que “aquest mòdul és una demostració de l’aposta per la mobilitat sostenible, la mobilitat per a mitjans alternatius al transport privat”. L’alcaldessa en funcions hava destacat el fet que Gavà “és el primer municipi metropolità amb un mòdul d’aquesta capacitat i característiques”.

Sánchez ha remarcat que “en definitiva estem ampliant la xarxa del carri ciclable i ho estem intentant fer fàcil i accessible. Aquesta serà la línia que continuarem durant els propers anys”.

Antoni Poveda, de la seva banda ha anunciat que “la nostra voluntat, veient el resultat d’aquest mòdul, és que es pugui anar desenvolupant i creant a altres ciutats metropolitanes on se genera una gran mobilitat d’usuaris de la bicicleta vinculat al mòdul del transport com és el tramvia, ferrocarrils de la Generalitat o altres estacions de Metro”.

L’aparcament és un mòdul metàl·lic, que disposa de portes independents per a l’entrada i la sortida dels usuaris, de manera que s’incrementa de forma notable el control d’accés, reduint les possibilitats que usuaris no identificats hi accedeixen aprofitant la sortida d’un altre i,  afavorint la fluïdesa d’utilització en hora punta. El recinte també té una càmera de videovigilància.

A banda d’oferir un aparcament segur per a les bicicletes particulars, el nou mòdul també incorpora altres serveis complementaris: un inflador de rodes, un punt d’auto reparació de bicicletes amb les eines bàsiques, i una desena de consignes on es podran guardar elements complementaris de la bicicleta com llums o cistelles, o del ciclista (casc, armilla, calçat, etc.).

La intervenció també ha significat la urbanització de l’entorn, millorant la zona d’accés a l’actual aparcament de vehicles al costat de l’estació.