La Asociación Cultural Andaluza recapta 1000 euros
La Asociación Cultural Andaluza recapta 1000 euros per lluitar contra l'Alzheimer

La Asociación Cultural Andaluza ha aconseguit recaptar fins a 1000 euros per contribuir a la investigació per avançar en la una cura i la millora tractaments de l’Alzheimer amb el festival flamenc benèfic celebrat dissabte al matí a l’Espai Maragall de Gavà. L’acte va comptar amb un reguitzell d’actuacions a càrrec dels propis grups de ball de l’entitat i de Raíces Andaluzas, Aires del Sur, Pasión y Baile, Folklore, Templanza i Brisas de Marismas. També hi van col·laborar els residents de la residència Ohana de Gavà, que van interpretar una cançó, i un grup anomenat Clau y Jona.

L’entitat precisava que “tot i que la quantitat aconseguida no és elevada sí que suposa una aportació que suma ja que calen molts recursos per combatre aquesta dura malaltia que, malauradament, pateixen alguns familiars de membres de l’associació”.

El donatiu es va fer a la Fundació Pasqual Maragall, una entitat que, entre d’altres projectes, lidera l’Estudi Alfa, una plataforma d’investigació per identificar les característiques fisiopatològiques primerenques de la malaltia d’Alzheimer, així com la seva detecció precoç, i poder desenvolupar estratègies de prevenció. També treballen per millorar la qualitat de vida d’aquests malalts i dels seus cuidadors.

L’alcaldessa Gemma Badia, qui també va estar present en l’acte, va lloar “aquesta iniciativa solidària que demostra, una vegada més, l’esperit empàtic i col·laboratiu de la ciutat amb causes que valen la pena, com aquesta, ja que tots tenim a la vora persones que pateixen Alzheimer i sabem l’impacte que això suposa per a ells i pel seu entorn”. Per a Badia, “la tasca que desenvolupa la Asociación Cultural Andaluza és molt necessària per preserva aquest folklore que, per una part important de gavanencs i gavanenques, representa les seves arrels” i va assegurar que “tots els qui viuen a la ciutat, vinguin d’on vinguin, són igual de gavanencs a la vegada que cal viure amb orgull els propis orígens”.