Per a més informació, contacteu amb les Biblioteques de Gavà
Per a més informació, contacteu amb les Biblioteques de Gavà

La Biblioteca Josep Soler s’ha convertit en un punt de recollida de portàtils i tauletes en desús, que seran enviats a escoles d’arreu del món per ser reutilitzats i afavorir, així, l’accés a l’educació i la digitalització dels infants més necessitats. D’aquesta manera es fomenta també l’economia circular, un canvi de paradigma indispensable per ajudar a mitigar el canvi climàtic.

La iniciativa és una col·laboració de les Biblioteques Públiques de Catalunya amb la plataforma sense ànim de lucre Labdoo, que s’encarrega d’enviar els dispositius als diferents països. Aquesta plataforma, creada per catalans i reconeguda per la UNESCO, permet fer arribar portàtils dotats d’aplicacions educatives a escoles d’arreu sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO2 addicionals pel planeta.

Les Biblioteques de Gavà, que formen part del Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO, estan fortament compromeses amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per aquest motiu, estan dedicant tota la programació del 2022 a donar visibilitat i sensibilitzar sobre diferents aspectes dels ODS. Si el primer trimestre va estar dedicat a la Igualtat de gènere, aquest segon donarà protagonisme a l’Educació a través d’un cicle d’activitats anomenat Connexions, en el qual s’emmarca el projecte Labdoo.

Per a més informació, contacteu amb les Biblioteques de Gavà. Biblioteca Josep Soler Vidal: 932 639 230 o b.gava.jsv@diba.cat. Biblioteca Marian Colomé: 936 383 661 o b.gava.mc@diba.cat