La Cançó dels deportats arriba a Gavà
La Cançó dels deportats arriba a Gavà

L’Espai Maragall de Gavà acollirà, aquest dissabte, la representació musical de “La Cançó dels deportats”. Es tracta de diversos fragments de la dramatúrgia de la novel·la de Teresa Pous, basada en fets reals, que va rebre el Premi Marian Vayreda l’any 2006.

Amb el músic Pere Leyes, el cantautor Josep Tero, l’actriu Carme Callol i l’escriptora Teresa Pous, l’espectacle, que es va estrenar per primer cop al 2015, vol commemorar el 70è aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen i pretén ser un cant a la llibertat personal i dels pobles i un clam per la pau

La funció presenta un relat commovedor sobre catalans (amb cognom alemany) obligats a lluitar amb l’exèrcit nazi durant la Segona Guerra Mundial i que van ser fets presoners pels russos. És una mirada diferent sobre els efectes del nazisme i la reconstrucció d’una tragèdia personal i col·lectiva en què l’amistat, l’amor i la força de l’art compartit prenen tot el seu valor pel fet d’enfortir l’esperit dels deportats.

Hi trobarem una mirada diferent sobre els efectes del nazisme i una reconstrucció d’una tragèdia personal i col·lectiva on l’amistat, l’amor i l’art fan de contrapunt. Aquesta novel·la, que combina ficció i realitat, s’elaborà a partir d’unes converses amb Rodolf Berthold, un català de pare alemany que va ser obligat a lluitar a l’exèrcit nazi i després va ser deportat a camps de concentració de Rússia. Al costat de les paraules, escoltarem cançons de pau en temps de guerra. També La cançó d’un deportat, escrita per Jupp Sthoer, supervivent del camp rus de Magnitogorsk, la història del qual s’explica a la novel·la i en aquesta dramatúrgia. A més, podrem escoltar diverses peces musicals i Sibèria, una composició per a violoncel de Pere Leyes inspirada en la novel·la La cançó dels deportats.

La funció començarà a les 19 hores i l’entrada és gratuïta.