La Casa de Andalucía celebra el setè aniversari
La Casa de Andalucía celebra el setè aniversari

La Casa Andalucía de Gavà va celebrar, anit, el seu setè aniversari amb una festival de música i dansa al pavelló Jacme March. La gala va arrencar amb la presentació dels fins a 14 quadres de ball de l’entitat, una xifra que per a la presidenta de l’associació, Conchi Benjumea, “està molt bé, perquè malgrat la pandèmia, on vam estar molts mesos aturats, els grups han crescut i això demostra que estem vius i comptem amb una gran massa social que necessita un espai propi”, raó per la qual ha tornat a reivindicar a l’Ajuntament “un local propi com a seu social”.

Cal recordar que el setè any d’aquesta celebració fa referència a la segona etapa de l’entitat, ja que en realitat es va fundar l’any 1981, però per problemes personals dels seus organitzadors va quedar aturada uns anys i no es va reactivar fins el 2015. És per això, que Benjumea adverteix que “la nostra edat real són 40 anys”, i avança que “de cara a l’any vinent ho volem celebrar fent una gran festa que ja estem començant a preparar” i ha assegurat que volen “seguir implicats amb la ciutat fent cultura i col·laborant amb la resta de col·lectius del municipi”.

L’Alcaldessa Gemma Badia, va felicitar l’entitat per “la seva vitalitat” i la tasca que fan “per mantenir viva la cultura andalusa, contribuïnt a fer de Gavà, una ciutat diversa i plural, on és conserven les tradicions d’arreu convivint amb les pròpies, la qual cosa resulta molt enriquidor” . Per a Badia, més enllà de la diversió i el folklore, la Casa de Andalucía, “aposta per altres valors molt importants, com la inclusió, i prova d’això és el seu treball amb Adisga amb la creació d’un quadre de ball propi amb persones amb discapacitat”.

La festa va comptar amb diverses actuacions, com la del transformista Edy Martel, el duet musical Burbul Music, i cantants com Juan Manuel Vera i Carmen Carrasco. També hi havia un servei de bar, la recapatció del qual servirà per finançar les activitats que preparen de cara la Setmana Santa.

A banda d’aquest espectacle l’entitat organitza avui, a partir de les 18 hores, la seva tercera “zambombá”  al parc de la Torre Lluc, on ja tenen preparat al costat del gran arbre de llums un espai on es cantaran nadales amb dos coros rocieros