La Casa de Aragón celebra el seu 39è aniversari

La Casa de Aragón de Gavà, Viladecans i Castelldefels ha celebrat, aquest cap de setmana, el seu tradicional acte d’aniversari. L’entitat regional ha commemorat els seus 39 anys d’existència amb el ja esperat festival de jotes càrrec del seu grup Añoranza. Va ser dissabte a la tarda, al Casal de Cultura American Lake, on també es va rifar un pernil i es va retre homenatge al soci d’honor de l’any. Enguany, el reconeixement ha estat per a Miguel Ángel Alloza, membre de l’entitat des dels anys 80 i integrant de 3 de les juntes. Alloza, qui va arribar a Catalunya l’any 70, sempre s’ha mostrat “implicat i col·laboratiu amb tots els projecte de la Casa de Aragón” i en la seva intervenció, tot i admetre que “durant tots anys s’han viscut etapes de crisi sempre s’han superat” per això, confia en què “ara no sigui diferent” i és que segons va fer saber el president de l’entitat Miquel Ávila, l’actual junta plega després d’esgotar el mandat 4 anys i ara arriba el moment que altres se’n facin càrrec”.

Ávila fa un balanç positiu de totes les iniciatives que s’han portat a terme en els darrers anys, amb les festes del Pilar com centre de les mateixes, però “amb moltes altres activitats, com ara excursions o la participació en actes de ciutat, com per exemple durant la Festa Major de Sant Pere on hem pogut fer-nos més visibles i, la vegada, estrènyer llaços amb la resta d’associacions”.

Aquesta agrupació es va fundar l’any 1979 com a fruit de diverses reunions d’il·lusionats aragonesos vinguts a Catalunya en les quals es va optar per la creació d’un centre en el qual reunir-se i sentir-se més prop dels seus i dels seus costums. L’objectiu d’aquest grup, a més de ser un centre de trobada, vol contribuir al major realç d’Aragó, sentint-se com a ambaixadors de la seva terra, a través sobretot de l’exaltació del seu ball més emblemàtic: La jota.

Després del festival, els socis i sòcies van compartir un sopar de germanor a la seva seu social. El proper àpat que compartiran serà una calçotada el proper 18 de març.