La Cimera busca la implicació de tots els agents socials
Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, assistirà aquest divendres a la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica. La Cimera, que serà presidida per Joaquim Torra, president de la Generalitat, vol ser un punt de trobada per acordar un full de ruta a curt i mig termini, que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, amb compromisos no només del Govern sinó de tots els agents implicats.

L’organització d’aquesta Cimera Catalana d’Acció Climàtica és una de les mesures que va aprovar l’executiu el passat mes de setembre per fer front a l’emergència climàtica.

En l’àmbit de l’adaptació al canvi climàtic, el Govern s’ha fixat com a prioritats adoptar mesures per aturar la pèrdua de biodiversitat i promoure la recuperació d’ecosistemes, d’una banda, i mesures destinades a reduir la vulnerabilitat els sectors socials més sensibles als impactes del canvi climàtic d’altra.

Per afrontar el canvi climàtic i incentivar l’acció, la Cimera vol implicar diversos sectors econòmics i socials com el financer i d’assegurances ; habitatge, construcció, infraestructures i urbanisme; universitats, ensenyament i recerca; turisme, indústria química i aigua; ports i aeroports; riscos i adaptació als riscos; agricultura, alimentació i aigua; automoció i mobilitat; moviments juvenils d’acció climàtica; tercer sector ambiental i propietat i gestió dels mitjans de comunicació.