violència masclista
Imatge d'arxiu d'una de les concentracions a la plaça Major

La plaça Major va ser l’escenari on Gavà va tornar a expressar, ahir a la tarda, el seu respecte vers tres dones víctimes de violència masclista i visualitzar el rebuig davant aquesta situació. Es tracta de Susana, de 51 anys; Beatriz, de 31 anys i Valentina, de 38 anys, assassinades a Madrid, Molina de Segura (Murcia) i Collada-Villalba (Madrid), respectivament.

Amb aquests assassinat s’eleven oficialment ja a 27, a tot l’estat espanyol, en el que portem d’any.  A l’acte es va llegir un petit text de condemna a aquesta xacra social per part d’Irene Blasco, integrant de l’Associació de Dones Clara Campoamor i tot seguit es va fer un minut de silenci mentre s’escoltava el Cant dels Ocells de fons musical. Irene Blasco va tenir un recordatori també per als 5 menors assassinats per causa de violència masclista i va explicar que “ara estem lluitant, a més, perquè els nens i nenes que queden orfes per violència masclista tinguin una pensió d’orfandat”.

La regidora d’Igualtat, Gemma Badia, va aprofitar l’ocasió per reivindicar el treball que es du a terme des dels centres educatius de la ciutat per lluitar contra els micro masclismes “pensem que es un exercici molt bo el que estan fent aquest nens i aquestes nenes de plantejar-se la realitat del micra masclisme”.

Badia també va explicar que la Festa Major de Sant Pere serà una festa lliure de sexisme on es posarà en marxa un protocol específic. “Hi ha un protocol de reacció de tota aquella dona o jove, en aquest cas, que senti que esta sent víctima de sexisme en una festa i com pot reaccionar, a qui pot comunicar-ho, com pot aturar-ho.  Fins i tot hi ha un protocol anterior de dir com el pots detectar, que és i que no es, definir-ho. Tot això son formacions que trobem essencials”

A Gavà funciona des de fa anys el Servei d’Informació i Atenció a les Dones  (SIAD), un equipament municipal que entre altres funcions es troba la d’oferir servei d’atenció especialitzat a dones que pateixen violència masclista. Aquestes son les dades de contacte: C/Generalitat de Catalunya, 7 Telèfon 932 639 222, adreça electrònica  siad@gava.cat

Recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats.