El kit està disponible en el vestíbul de l'Ajuntament
El kit està disponible en el vestíbul de l'Ajuntament

El repartiment d’un kit de reciclatge i un concurs per convidar la ciutadania a mostrar exemples de reciclatge i reducció de residus, són les accions principals de la campanya de foment del reciclatge que s’està fent a Gavà.

El kit de reciclatge es pot recollir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (OAC). Està format per unes bosses trio (paper, vidre, plàstic) i un cubell amb bosses compostables per dipositar l’orgànica. A més als propietaris de gossos se’ls facilita una pimpimplora, que serveix per netejar amb aigua les seves miccions. Durant les festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis es faran diferents activitats per fomentar el reciclatge.

D’altra banda es farà un concurs en que s’incentiva a la ciutadania a penjar imatges amb exemples de reciclatge a casa, fent ús del kit adquirit o bé aportant idees de com es poden reduir els residus. El termini per participar finalitzarà el 15 de gener.

Per participar cal residir a Gavà i publicar una imatge fent ús del kit de reciclatge de la campanya o mostrant com reutilitzar i reduir els residus a casa. Les instantànies s’han de publicar a Twitter, Facebook o Instagram amb el hashtag #GavàMésVerdaMésNeta. Les tres publicacions que més interaccions tinguin s’enduran premis.

Aquestes accions s’engloben en la campanya genèrica “Gavà, Més Verda, Més Neta” que va esdevenir el punt de partida del nou model de recollida i gestió de residus posat en marxa al juliol de 2018 amb la substitució de tots els contenidors i la renovació progressiva de la flota de vehicles.