Concentració a la plaça Major
Concentració a la plaça Major

La ciutadania es va concentrar, un dimarts més, a la plaça Major per mostrar la seva solidaritat i respecte amb les dones i els infants víctimes de violència masclista. En aquest mes d’octubre, amb 5 assassinats, s’ha superat la xifra del total de víctimes de tot l’any 2018 que va ser de 47 dones. Hores d’ara, des de l’inici de 2019, han estat assassinades 49 dones i tres menors.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va llegir en aquesta ocasió el text de condemna a aquesta xacra social que es fa abans del minut de silenci amb el Cant dels Ocells de fons musical. En el text es va recordar les darreres víctimes que són “dones de diferents nacionalitats, edats i situacions socials, dones que han estat assassinades pel fet de ser dones. Que no ens enganyin, no és violència domèstica, no respon a situacions familiars. Són assassinats masclistes”. També es va refermar la posició, per part de Gavà de contundent de denúncia i rebuig davant de qualsevol tipus de violència”, i es va recordar als 37 fills i filles menors d’edat que han quedat orfes i a les dones “que no es reflecteixen a les xifres socials però que també són víctimes de la violència masclista”.

L’alcaldessa assenyala que es tracta de xifres tan devastadores que requereixen duna resposta més contundent, tant pel que fa a denúncies com en les accions. Cal una major inversió per garantir la protecció de les víctimes fent així, efectiu, el Pacte d’Estat contra la violència masclista”. Sánchez va recordar que “és un Pacte aprovat i que necessita del compromís, no només dels poders públics, sinó també de tota la societat per tal de denunciar, rebatre i combatre aquesta xacra social”

A Gavà funciona des de fa anys el Servei d’Informació i Atenció a les Dones  (SIAD), un equipament municipal que entre altres funcions es troba la d’oferir servei d’atenció especialitzat a dones que pateixen violència masclista. Aquestes son les dades de contacte: C/Generalitat de Catalunya, 7 Telèfon 932 639 222, adreça electrònica  siad@gava.cat

A més recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats.

Gavà seguirà denunciant la violència masclista i homenatjant les víctimes amb concentracions com aquesta el darrer dimarts de cada mes, a les sis de la tarda, a la plaça Major.