La CUP presenta la candidatura a Municipals

La CUP Gavà ha presentat, aquest dissabte, la candidatura per concórrer a les eleccions municipals del 26 de maig. Es tracta, segons han explicat d’una llista integrada per 13 dones i 11 homes i que encapçala Kilian Soler, tot i que, com ell mateix explicava, “això no és significatiu perquè nosaltres funcionem com un grup assembleari que no hem vingut a viure dels política”. Soler assegurava, en la seva intervenció, que “l’afany del nostre col·lectiu és donar veu a la gent i a les entitats, perquè les decisions polítiques s’han de prendre des del carrer i escoltant tothom, també tenint en compte els immigrants, que ens recorden valors que cal mantenir vius i que també ens enriqueixen com a societat” .

La número 2 de la llista és Diana Espejo, una jove estudiant de medicina qui en la seva intervenció va defensar els valors del “feminisme, l‘ecologisme i l’independentisme”, precisant que “convé afrontar un debat profund sobre l’articulació territorial”. En referència a la campanya, Espejo assenyalava que “nosaltres sempre estem al carrer i no farem trucades a casa ni us farem promeses falses. Tampoc permetrem que se cedeixin espais públics als feixistes”.

La diputada al Parlament, Natàlia Sànchez va destacar “la importància del municipalisme per impulsar les nostres lluites des dels ajuntaments, i la necessitat de tornar a dotar de contingut el concepte de socialisme per fer ciutats més justes”. Sànchez també creu que “cal acabar amb la vella política sociovergent que obeeix la troica i benefica el capital” i “lluitar contra el feixisme i el règim del 78 per garantir la democràcia”. La diputada denuncia que “tenim un Govern que no governa ni està a l’alçada del que la gent va decidir l’1 d’Octubre”

Ángel Camacho, regidor d’Alternativa d’Esquerres de Cornellà, va defensar “la municipalització de serveis per poder garantir la seva prestació universal i acabar amb el model clientelar, perquè nosaltres som gent compromesa i no devem res a ningú”, per això, diu que volen “obrir la institució a la majoria de gent, apostar per l’economia social, la preservació del medi ambient i acabar amb les polítiques de classisme, racisme i LGBTI-fòbiques”