La Diputació edita materials per promoure un bon ús de pantalles
La Diputació edita materials per promoure un bon ús de pantalles

L’ús i l’exposició a les pantalles durant el període de confinament ha augmentat en nens i adolescents i ha modificat la seva rutina diària. Conscients d’aquesta realitat, el Centre SPOTT de la Diputació de Barcelona ha dissenyat un seguit de càpsules informatives que formen part de la col·lecció Connecta-hi!, adreçades a les famílies i a personal tècnic dels ajuntaments que treballen amb joves amb l’objectiu de promoure bones pràctiques en l’ús de pantalles.

“L’increment en el temps de connexió a les pantalles pot ser un precursor d’un futur ús problemàtic d’aquestes”, asseguren des de l’organisme provincial. Per aquest motiu, la temàtica escollida per a les dues primeres càpsules han estat les xarxes socials i els videojocs. Aquests materials suposen una guia per a les famílies a l’hora d’acompanyar els seus fills i filles en la utilització de les pantalles i ajudar-los a actuar de manera preventiva. Alhora, esdevenen un instrument de suport per a professionals municipals que treballen amb infants i joves.

Aquestes càpsules estan formades per un vídeo acompanyat d’un material de recomanacions que, tant les famílies com el personal tècnic dels ajuntaments, trobaran a la pàgina web de l’SPOTT.

Durant els propers mesos, la Diputació de Barcelona continuarà treballant per oferir altres càpsules que abordin temàtiques com ara l’ús del mòbil o l’addicció a internet, entre d’altres fenòmens associats a les noves tecnologies i l’impacte que tenen en infants i adolescents.

PUBLICITAT