La Diputació reforça la vigilància als Parcs Naturals
La Diputació reforça la vigilància als Parcs Naturals

Després de l’aixecament del confinament comarcal i la modificació de les mesures per contenir la COVID-19, la Diputació de Barcelona incrementarà el control i la vigilància als diferents espais que integren la Xarxa de Parcs Naturals durant les properes setmanes, per garantir-ne  la gestió i el bon ús per part dels visitants.

De cara als propers caps de setmana i també durant els dies festius de Setmana Santa i Pasqua, davant la possible afluència de visitants que es pugui produir en aquestes dates, el personal de guarda i vigilància vetllarà perquè es respecti el medi natural amb civisme i correcció. Aquesta vigilància del bon ús del medi natural es veurà reforçada per patrulles mòbils d’agents rurals i mossos d’esquadra, que vetllaran pel compliment de les normatives. Les unitats mòbils estaran en contacte permanent amb els vigilants dels parcs per tal de poder intervenir amb rapidesa davant de qualsevol incidència que pugui produir-se.

Cada parc natural farà un seguiment de l’afluència dels visitants i l’ocupació dels aparcaments situats a l’interior, de manera que s’avisarà a mossos si la situació comença a ser preocupant, per evitar sobreocupació. També es farà seguiment dels vehicles que incompleixen les normes d’estacionament i podran ser denunciats.

Campanya de civisme als espais naturals

Coincidint també amb les noves normes de mobilitat, la Diputació de Barcelona reforça la seva campanya de sensibilització ‘Parcs naturals sí, però amb civisme’ amb nous elements audiovisuals en els que hi participen destacades persones de diferents àmbits, amb consells i recomanacions als visitants dels espais naturals.

La campanya ‘Parcs naturals sí, però amb civisme’ es va iniciar el passat mes d’octubre davant la forta afluència de visitants als espais naturals, pretén donar consells i sensibilitzar a la població en general mitjançant elements informatius com cartells i pancartes situats a les entrades dels parcs, així com elements gràfics de bones pràctiques, com aparcar en les zones habilitades, emportar-se les deixalles a casa, portar els gossos lligats, circular a velocitat permesa o contemplar la natura amb silenci, entre d’altres.

Aquest material s’ha facilitat també als diferents ajuntaments de la Xarxa de Parcs Naturals perquè el difongui i reparteixi entre els visitants i també és disponible a la web de la Xarxa de Parcs.