D’esquerra a dreta: Martí Juan, portaveu En Comú Podem a Gavà; la diputada, Aina Vidal i Daniel Cruz, secretari d’Acció Sindical de CCOO
D’esquerra a dreta: Martí Juan, portaveu de En Comú a Gavà; la diputada, Aina Vidal i Daniel Cruz, secretari d’Acció Sindical de CCOO

La diputada d’En Comú Podem, Aina Vidal, va participar, ahir a la tarda, al Casal El Centre, en un acte organitzat per la secció local d’e Gavà en Comú, sobre els avenços que ha suposat la nova reforma laboral. El portaveu de Gavà en Comú, Martí Juan, va assegurar davant els mitjans de comunicació municipal que “per a nosaltres és un honor rebre a Aina Vidal per parlar de la reforma laboral perquè és una norma importantíssima que està canviant el paradigma de la contractació, està atacant la temporalitat i està establint com a contracte prioritari el contracte indefinit”.

La reforma laboral va ser convalidada al Congrés dels Diputats el passat febrer i, segons va afirmar la diputada a la vista dels resultats, “està demostrant que funciona”. Aina Vidal, va explicar que la reforma “està pensada principalment per a les persones joves i per les dones, que actua sobre l’estabilitat, que dona una alternativa a l’acomiadament, que dona, a més a mes, continuïtat a les empreses i seguretat jurídica perquè no tanquin i que recupera drets de la negociació col·lectiva. És una reforma, va afegir, “que ens està portant bàsicament que la gent torni a recuperar i a tornar a conèixer, perquè moltes generacions no l’havien conegut mai, el contracte indefinit que comporta una estabilitat a la vida molt superior i que estem contentes i orgulloses que estigui funcionant bé”.

El Decret llei es va sotmetre a votació parlamentària el passat 3 de febrer al Congrés dels Diputats. El resultat de la votació va ser de 175 vots a favor i 174 en contra i en opinió d’En Comú Podem, hauria d’haver rebut més suport per part dels partits d’esquerres. “Crec que ha hagut una part de l’esquerra que ha utilitzat aquesta reforma per fer campanya en contra de Yolanda Diaz i crec que se’ls hauria de caure la cara de vergonya. És una reforma que no conté ni una sola mesura lesiva, que és, per tant, positiva t’ho miris per on t’ho miris pels treballadors i treballadores d’aquest país i crec que amb les coses del menjar la gent hauria d’entendre que no s’ha de jugar”, va dir Aina vidal. La diputada d’En Comú Podem va més enllà en les crítiques a aquesta esquerra: “Hi ha una esquerra que va fallar clarament a la classe treballadora, que no va estar a l’alçada de les necessitats dels treballadors i les treballadores d’avui i que les dades que estem traiem mes rere mes els hauria de portar, com a mínim, a demanar disculpes”.

El portaveu Gavà en Comú, “una força jove, però amb les coses molt clares”, va aprofitar l’acte per anunciar la voluntat de la seva formació de concórrer a les properes eleccions municipals de l’any vinent, juntament amb una candidatura unitària d’esquerres. ”Hi haurà candidatura conjunta perquè el nostre objectiu és sumar, sumar projectes, sumar sensibilitats i haurà per suposat candidatura unitària. Estarem junts”

Entre els assistents a l’acte es trobaven els regidor i portaveu del grup municipal de Podemos, Miguel Herrera, i la regidora Estela Ortega.