Usuaris i usuàries de la Faga són els protagonistes del mes de maig
Usuaris i usuàries de la Faga són els protagonistes del mes de maig

Els usuaris i usuàries del centre terapèutic de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Gavà, FAGA, participen en el calendari solidari dels Mossos d’Esquadra, que per sisè any consecutiu destina les aportacions als malalts d’Alzheimer i els seus familiars. Dos homes i dues dones són protagonistes del mes de maig en una foto presa en un camp de cireres de Sant Climent on hi apareixen amb agents del cos autonòmic. I és que el calendari 2020 té com a fil conductor alguns dels productes gastronòmics més representatius de la geografia catalana.

Per a la realització de les 12 fotografies d’aquest any, s’ha comptat amb la col·laboració d’un centenar de persones dels cos i de 28 entitats, entre ajuntaments, residències, museus, etcètera. S’han posat a la venda 18.000 exemplars que, com l’any passat, incorporen a la part final un decàleg amb recomanacions per tractar amb persones malaltes d’Alzheimer.

A Gavà el calendari es pot adquirir al preu de 5 euros a la seu de FAGA, al carrer de Guifré el Pelós, 12, local 2 en horari de 9 a 18 hores i a la comissaria dels Mossos d’Esquadra ubicada a l’avinguda d’Eramprunyà, 48-50. “El 100% del que es recapta va directament als nostres usuaris i usuàries i cada any ho destinem a un programa diferent”, explica la directora del centre, Meritxell Milian, qui afegeix que “amb els diners dels calendari de 2020 farem formació de personal en la teràpia Montessori amb gent amb demència”.

Amb els ingressos dels anteriors calendaris la FAGA ha pogut “comprar una pissarra digital per fer estimulacions d’una manera diferents posant les noves tecnologies en les seves mans, fer teràpia amb gossos, musicoteràpia i tallers especialitzats. Cada any hem destinat els diners a un projecte diferent”, explica Meritxell Milian.