L’entitat Familiars d’Alzheimer i Altres Demències de Gavà (FAGA) ha muntat avui una tauleta al costat del Mercat del Centre. Aquesta iniciativa té lloc avui aprofitant que es celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer. Tothom que ho desitgi pot rebre informació en aquesta paradeta, i a més també és possible col·laborar econòmicament amb l’entitat adquirint un dels calendaris solidaris del 2018 que venen.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat fins aquest punt per tal de mostrar el seu recolzament a aquesta entitat. L’alcaldessa ha manifestat que “és molt important tenir aquí un lloc de referència amb professionals que no només fan un servei d’assistència, suport i tractament terapèutics als malalts, sinó que també ofereixen assessorament i acompanyament als familiars d’aquests pacients, i això és molt important”.

Sánchez ha volgut destacar també que “des de l’Ajuntament sempre hem donat suport a aquesta entitat perquè gràcies a associacions com aquesta moltes vegades arribem a necessitats a les quals la cartera pública de serveis no arriba”.

De la seva banda, el president de FAGA, Albert Arnau, ha incidit també en la qüestió de donar més visibilitat a la malaltia: “La gent sap que existeix l’Alzheimer i sap què és, però és clar que no coneixen de prop la malaltia fins que no la pateixen, així que paradetes com aquesta s’han de muntar per tal que la gent sàpiga on pot anar després d’un diagnòstic, quanta més gent sàpiga què s’ha de fer i com s’ha d’actuar amb l’Alzheimer, millor”.

El calendari que venen, per cert, és fruit d’“un pacte que hi ha entre els Mossos d’esquadra de Catalunya i la Federació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, ja portem uns quatre anys fent-lo, són calendaris on sempre hi ha fotos de Mossos amb gent que pateix Alzheimer, i tot el que es recapta va directament per les diverses associacions catalanes de familiars de malalts”.

FAGA és una entitat que no només dóna servei a la ciutat de Gavà, sinó que també ho fa a Viladecans i a Begues.