La Festa Major recupera el ral·li fotogràfic
José Miguel Velasco

Una de les novetats de la Festa Major de Sant Pere d’aquest any, és el retorn d’una activitat que, des del 2008 no es feia. Parlem del ral·li fotogràfic que organitza l’Agrupació Fotogràfica Gavà consistent en un concurs on es premien les millor fotos preses pels participants en diferents espais de la ciutat captant els actes de la Festa Major de tot el matí de dissabte

El president de l’entitat organitzadora, José Miguel Velasco, precisa que els fa “molta il·lusió poder tornar a fer aquest activitat” i que ells voldrien “haver realitzat l’any passat, amb motiu de la commemoració dels 70 anys de vida de l’Agrupació, però que les restriccions derivades encara de la pandèmia no ho van permetre”. Ara s’ha pogut fer, tot i que Velasco adverteix que “no és segur que es mantingui en els propers anys i dependrà del pressupost del qual disposem”.

El concurs

Es proposen tres temes i les imatges han de tenir un títol únic. S’hauran de pujar els arxius raw originals al web, de manera que no s’acceptaran fotos ni retallades, ni manipulades. Pel que fa als premis hi haurà dues categories amb 3 premis en cadascuna. Per cada tema nacional, es lliuraran 200 euros i s’atorgaran també tres temes socials (entre els ocis) amb una dotació de 150 euros.

El jurat estarà format per tres membres de la Federació Catalana de Fotografia i el veredicte es farà públic el 10 de juliol, a les 11 hores. Així mateix les obres premiades i una vintena més de seleccionades es podran veure exposades al hall de l’Espai Maragall del 15 de juliol al 30 de setembre.