Els premiats con representants de la Fundació i l'alcaldessa
Els premiats con representants de la Fundació i l'alcaldessa

El Casal Municipal de Cultura va acollir, ahir a la tarda, el lliurament dels premis de la Fundació Nostra Senyora de Brugués que reconeix les trajectòries desenvolupades per persones, entitats i grups en benefici de la comunitat.

El premi principal de la Fundació d’aquest 2019 ha estat, a títol pòstum, per a Pere Izquierdo Aso i Josep Blay Aliaga. Així ho comunicava la presidenta de l’entitat Bruguers Pla: Aquest any, de manera excepcional i per primer cop en la historia de la Fundació, degut malauradament que ens han deixat en poc mesos dues persones de molta rellevància dins d’aquesta Fundació farem donació de dos guardons. Un d’ells és per a Pere Izquierdo Aso, un col·laborador imprescindible per la seva implicació altruista que ha estat fonamental en l’activitat de la Fundació. L’altre és per a Josep Blay Aliaga, fundador i president amb una trajectòria plena de treball, esforç, dedicació, honestedat i humilitat”. La presidenta emocionada, i enmig dels aplaudiments dels familiars, amics i públic assistent, va assegurar que “sense la col·laboració d’aquestes persones i el seu bon fer la nostra Fundació no hauria estat el que era i és ara”.

La resta de guardons van ser, en l’apartat de grups, per a la Xarxa com a reconeixement públic a la tasca de fomentar el teatre i fer-ho arribar als més petits i petites”. El premi té una dotació econòmica de 500 euros. El president de l’entitat, Jaume Amigó, va mostrar el seu agraïment destacant que “per a mi rebre un premi és sempre satisfactori i aquest ho és perquè, a més, bé d’una entitat com és la Fundació Nostra Senyora de Brugués, que des de fa més de 25 anys, té una acció molt clara i decidida de reconeixement, suport, beques i ajuts a tots els gavanencs i gavanenques que destaquen per la seva dedicació en el poble”. Amigó va remarcar que “els de la Xarxa també som gavanencs i gavanenques que fa prop de 40 anys que ens dediquem a donar els més joves, els més petits, a les famílies, per tant a les noves generacions, possibilitats que hi hagi teatre infantil, juvenil en temporada estable. En definitiva, a formar a una societat més lliure, més solidària i més educada en cultura”.

La Fundació també va concedir medalles especials de mèrit per la seva tasca de voluntariat desinteressada que porten a terme dins de Càritas en el Centre Cultural de Gavà a Sue Correa, Núria Arrasa i Micaela Honrado. A continuació la presidenta de l’entitat va destacar les accions que fa la Fundació al llarg de l’any i va agrair i destacar la col·laboració de voluntaris, entitats i empreses “perquè sense ells no seria possible la tasca de la Fundació.

Un any més l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va presidir la representació de l’Ajuntament en el lliurament dels premis. Després de felicitar els premiats va destacar la “feina encomiable que feu tot l’any”, una tasca “que fa d’una manera discreta com ho feien Josep Blay i Pere Izquierdo que han estat tan importants, no només en aquesta entitat, sinó també en la conformació de l’ànima de la nostra ciutat”. L’alcaldessa va assegurar que és “molt important no perdre mai de vista totes aquestes coses i totes aquestes persones que en definitiva esdevenen referents. Estem en moment molt complicat, que va molt ràpid, que molt sovint oblida les coses més bàsiques i més essencials com la solidaritat, l’amistat, el preocupar-se per l’altre i el ser generós. Aquest és l’esperit de a Fundació, per això tenen molta importància aquest premis”.

Durant l’acte també es va poder gaudir de l’actuació del músic Xavier Pardo Carbonell.