La gent gran amb la Festa Major 2019

Un any més, la gent gran de Gavà s’ha implicat intensament amb la Festa Major de Sant Pere organitzant i participant en diverses activitats. El programa inclou els dos esperats festivals del Niu d’Art. El primer es va fer aquest divendres a la tarda i, en ell, vam poder gaudir de diferents actuacions de poesia, música i humor. El segon té lloc aquest dissabte a partir de les 17 hores amb l’actuació de la coral Brugués i el grup teatral Si no fos…teatre, amb la representació de l’obra del “Tiet de Cuba”. La Gent Gran assegura que preparen “aquestes actuacions amb moltes ganes i il·lusió”.

Entre les novetats d’aquesta edició cal esmentar el canvi de data de la festa amb ball que sempre es fa el darrer dia com a comiat i que aquest 2019 s’ha traslladat a l’inici en forma de berenar sopar amb ball amb orquestra a la pista poliesportiva de can Tintorer. Centenars de persones van poder brindar amb cava per unes bones festes, assaborir una paella i dansar al ritme del grup musical Aura que va interpretar tot de ritmes típics d’envelat.

Una altra variació del programa és la ja consolidada activitat dels Mestres Cuiners que s’encabeix dins l’anomenat Petit Sant Pereque, durant tot el cap de setmana, té lloc al a

prac del Mil·lenni, a tocar del l’auditori Marc Grau. El format segueix essent el mateix. És a dir, la gent gran ensenya als nens i nenes, a partir dels 3 anys, a preparar plats senzills però saludables. Tot seguit, els infants fan un tast de l’elaboració i reben un diploma acreditatiu per la seva participació. L’activitat es fa aquest dissabte, a les 18 hores, i té per objectiu vetllar per la transmissió de coneixements i valors dels més grans als més menuts, per tal de promoure les relacions intergeneracionals i els hàbits saludables.