La Gent Gran del Baix Llobregat proposa
8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya.

Una delegació del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, encapçalada per la consellera de Gent Gran del Consell Comarcal, Vicky Castellanos Núñez, va assistir al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya, al Món Sant Benet. El Congrés, que tenia com a lema “Tenim veu, decidim”, va comptar amb la participació de prop de 360 delegades i delegats de tot Catalunya, per debatre sobre el futur de les polítiques adreçades a la gent gran en els propers anys, i també sobre l’adaptació de la societat catalana a l’envelliment.

La delegació del Baix Llobregat va presentar quatre esmenes que van ser aprovades i incorporades a les ponències, sobre la nova Llei de Gent Gran de Catalunya, la perspectiva de gènere a les pensions, els síndics de greuges municipals i la participació de les persones grans.

Què és el Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat?

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat és un òrgan de consulta i de participació que es va crear l’any 1995 amb l’objectiu d’articular públicament les demandes de la gent gran de la comarca. Des de llavors fins ara, el Consell de la Gent Gran ha estat un espai de deliberació i de reivindicació per a la millora de la qualitat de vida de les persones grans.

Està format per delegats i delegades dels 30 ajuntaments de la comarca, entitats representatives de l’àmbit social i representants dels sindicats UGT i CCOO del Baix Llobregat.

Mitjançant les comissions de treball, s’elaboren informes i dictàmens relatius als diferents àmbits que afecten al col·lectiu de les persones grans. Caracteritzat per un gran dinamisme, el Consell Consultiu sempre ha contribuït amb nombroses propostes a tots els congressos de Gent Gran de Catalunya celebrats fins ara, i continua la seva tasca donant veu a la gent gran del Baix Llobregat.