La Igualtat canta Caramelles

La Coral La Igualtat, com cada any, va interpretar divendres al vespre un repertori de Caramelles a la Sala de Plens de l’Ajuntament que va ser seguit, entre d’altres, per diverses autoritats municipals. El repertori, a més dels típics cants de goig basats, principalment, per sardanes, valsos o havaneres també va incloure altres temes com l’Hallelujah del canadenc Leonard Cohen.

Segons explica la presidenta de La Igualtat, Francesca Martorell, “aquesta és una tradició molt bonica que nosaltres volem seguir mantenint viva”, i és que “el grup interpreta Caramelles des del 1881, i excepte durant la guerra o ens 4 moments puntuals, mai les hem deixat de cantar”. Martorell també admet que “l’estil dels cants ha evolucionat, ja que fa anys s’aprofitava aquesta ocasió per entonar peces de crítica i sàtira a situacions del moment que es volien denunciar”.

Les Caramelles es cantaven tradicionalment per Pasqua, però ja en els darrers anys, s’han traslladat per després de Setmana Santa perquè, segons la coral, “durant les festes molta marxava i la ciutat quedava buida”.