La Igualtat torna els escenaris després de molts mesos
La Igualtat torna els escenaris després de molts mesos

La Coral La Igualtat de Gavà ha tornat aquest diumenge als escenaris després d’un any i mig d’inactivitat a causa de les restriccions de la pandèmia. Ho ha fet amb un concert a l’Espai Maragall, a càrrec del grup Lyric Glam, amb un repertori variat de peces d’òpera sarsuela i musicals, i la participació de la coral de la nostra ciutat que ha interpretat tres cançons.

Cesca Martorell, directora de la Coral La Igualtat, concreta que la seva intervenció ha estat breu ja que, “com passa en tantes altres entitats, la gent encara té por i no s’ha pogut treballar a fons a causa de les restriccions, així que hem fet molt poqueta cosa.

Martorell precisa que “la pandèmia ha posat moltes traves als assajos perquè havíem de mantenir una distància molt gran entre cantaires, i després cantar amb mascareta és complicat perquè t’ofegues ja que a l’hora de respirar no entra tot l’aire que es necessita, fins i tot algunes persones es marejaven una mica, ha estat molt complicat”. De fet, Martorell confessa que “encara hi ha gent que té por perquè no poden cantar amb mascareta, i per tant els cantaires de la coral no estan encara tots integrats”.

Tot i les dificultats, La Igualtat seguirà organitzant esdeveniments que els permetin commemorar els seus 125 anys d’història i per això ja treballen “en el concert de desembre que, aquest sí, serà molt maco perquè la gent ja ens està confirmant que s’apuntarà als assaigs. A més serà molt especial, perquè ens acompanyarà una petita orquestra que no podrà ser com ho teníem previst a causa de l’espai i les distàncies, així que serà una orquestra reduïda però tenim alguna sorpresa reservada”.

En relació a aquest 125è aniversari, Martorell lamenta que “hem hagut d’ajornar algunes de les activitats que teníem previstes i algunes ja no es podran tornar a programar. Altres estan només posposades i sí que les recuperarem, com per exemple el concert que teníem previst a l’Auditori que no es podrà fer fins l’any vinent”.

Martorell ha aprofitat per anunciar que “necessitem cantaires, i a més estem a punt de donar-li un gir a la Coral, a tota l’entitat, i fer una música diferent amb una altra cara més actual”. La Coral farà audicions però demanen que “tothom que vingui tingui uns mínims coneixements, o que tinguin molta oida o molta memòria”. Qualsevol persona interessada ja pot posar-se en contacte amb ells en el telèfon 647 81 06 19.