La Junta Electoral resol que alcaldessa de Gavà no vulnera normativa

L’Ajuntament de Gavà ha acollit amb satisfacció la decisió de la Junta Electoral de Zona d’arxivar l’expedient sancionador obert arran de la denúncia presentada per ERC contra l’alcaldessa, Raquel Sánchez, a qui acusava d’haver celebrat la inauguració d’un camp de petanca i una paella popular durant la passada campanya del 21-D.

La Junta Electoral conclou que “no es considera acreditat que s’hagin produït els fets denunciats per ERC”, després de valorar l’escrit d’al·legacions presentat per l’Ajuntament.

La Junta Electoral remarca els fets següents:

  1. 1.Que amb motiu de la Festa Major de Sant Nicasi (14 de desembre) es van celebrar a partir de l’11 de desembre diferents actes de celebració, entre ells la paella popular.
  2. 2.Que la paella va ser organitzada i en el seu cas publicitada, no per l’Ajuntament sinó per l’Associació de Veïns de la Sentiu, per la dinamització del barri amb un dinar popular i un concurs de petanca.
  3. 3.Que no consta que es procedís a la inauguració de cap instal·lació municipal, ni camp de petanca, que ja estava en funcionament des de feia temps. Tampoc consta que l’alcaldessa o algú del seu equip de govern fes cap parlament o pronunciés cap discurs, sense perjudici que tant l’alcaldessa com el regidor de Cultura, Esports i Mediació pogués haver acudit al lloc de la celebració a saludar als veïns.
  4. 4.Tampoc consta que s’hagi facilitat a cap mitjà de comunicació local informació sobre la celebració de l’esmentat acte.

En definitiva, “no es considera acreditat que s’hagin produït els fets denunciats per ERC.”

Davant d’aquests arguments, l’Ajuntament constata que queda clarament demostrat que en cap cas es va vulnerar la normativa i remarca que la Junta Electoral arxiva l’expedient sancionador sense ni tan sols desenvolupar el procés d’instrucció, i tot just dos dies després d’haver rebut l’escrit d’al·legacions.

L’equip de govern lamenta l’actitud d’ERC en presentar una denúncia sense cap tipus de fonament i amb l’únic objecte de malmetre la imatge de l’alcaldessa, i emplaça aquesta formació política a actuar amb més rigor i més responsabilitat.