La llar d’infants municipal de Gavà en marxa el curs 2023-2024
Espai on s'ubiucarà la llar d'infants municipal

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat de manera inicial, i amb el vot favorable de tots els grups, l’establiment com a servei públic municipal de l’escola bressol que s’ubicarà al mateix edifici on hi ha la comissaria la Policia Municipal, al carrer de la Llenya, a les Bòbiles

Amb aquest tràmit, segons va explicar la tinenta d’alcaldia d’Acció Social, Ciutat Educadora i Cultura, Esther Zamorano, es preveu que l‘esmentada llar d’infants pugui començar a funcionar el curs 2023-2024, i “resta assumida com un servei propi” assegurant que “s’està treballant perquè sigui un projecte de qualitat”

Des de del PP, la seva portaveu Mónica Parés va manifestar que “aquest servei és molt necessari per la ciutat”, però va demanar que “se segueixi col·laborant amb les escoles bressol privades perquè són claus per donar resposta a les demandes de les famílies”.

Des de Junts per Gavà, el seu portaveu Isidre Casas, després d’expressar que “l’equipament fa temps que hauria d’estar en marxa”, ha demanat a l’equip de govern que “no en faci ús partidista perquè aquest és un projecte de ciutat que, juntament amb el servei de les llars d’infants privades enriqueix l’oferta educativa local”.

Des de Podemos, el seu portaveu Miguel Herrera ha lamentat que “aquest projecte, que sempre hem defensat, s’hagi estat endarrerint tant”, i recorda que “va ser un dels requisits en el pacte de pressupostos que vam signar amb el govern municipal al 2018”. Herrera, tot i entendre que les circumstàncies patides han frenat molts projectes, assegura que “molts dels tràmits es podrien haver agilitzat si hi hagués hagut voluntat política”.

Des de Ciutadans, el seu portaveu Miguel Ángel Ibáñez també recorda que ells han “defensat aquest projecte com una prioritat” i que, per tant, “cal executar-lo com més aviat millor, sense més endarreriments, perquè Gavà ho necessita”.

Des d’ERC, la regidora Marta Jiménez, tot i precisar que “l’oferta pública a la ciutat en llard d’infants no és dolenta” diu que “cal per cobrir la demanda” . Malgrat tot, diu que no està d’acord “en què s’externalitzi la gestió”, prefereix que “es faci de manera directa per controlar el model educatiu i vetllar per l’estabilitat laboral del personal”.

L’Alcadessa Gemma Badia li ha lliurat el pin aquest matí.

En la sessió plenària, celebrada ahir, i la darrer abans dels vacances d’estiu, també es va designar Cristina Agustí com nova regidora del PSC, entrada que es produeix per la marxa de Raquel Sánchez al Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, i la conseqüent elecció de Gemma Badia com a nova alcaldessa.