La Màquia

L’Ateneu Popular La Màquia organitza el proper diumenge, 3 de març, la seva desena calçotada popular. Es farà, com és habitual, al parc de la Torre Lluc, i enguany la dediquen al poble palestí. És per aquest motiu que hi haurà una xerrada amb Àssef Eïd i Tur, membre de la Casa de Palestina a Catalunya, que el passat 23 ja va compartir una altra xerrada al mateix local de La Màquia.

Diana Espejo, membre de l’ateneu, ens confessa que la calçotada “és un esdeveniment que ens agrada molt. És cert que hi ha molta feina al darrere i s’han de preparar moltes coses, però després és un dia que gaudim molt i on la gent s’ho passa molt bé”. A més, també “volem que tingui un punt combatiu i polític, i per això la xerrada sobre palestina abans del dinar i de la música per acabar bé la tarda de diumenge”.

Cada calçotada de La Màquia, de fet, té una línia reivindicativa, i el tema d’enguany, la defensa del poble de Palestina, l’han escollit perquè “tots podem aprendre molt d’aquest tema. Ara és molt fàcil amb Internet i amb la tele escoltar moltes coses, i potser no és fàcil filtrar quina informació és correcta i quina no ho és, per tant està molt bé portar a una persona que està vivint el conflicte en la seva pròpia pell per estar informats de primera mà, poder preguntar i poder fer una taula rodona”.

L’Ateneu Popular La Màquia es va gestar l’any 2012 quan es va trobar “un grup de gent de Gavà que volien posar en marxa un espai autogestionat, fita que van assolir l’any 2014 quan van trobar el local del carrer Sant Nicasi on som ara”. Espejo recorda que “fins aquell moment a Gavà hi havia una manca d’espais de trobada alternatius, tant per a gent jove com per a gent adulta. L’objectiu era fer front a la monopolització dels espais públics per part de l’Ajuntament de Gavà, i a la vegada volíem construir un espai de trobada entre camins diversos que esdevingués un punt de referència viu i combatiu”.

La calçotada del proper diumenge començarà a partir de les 12 del migdia.