marato-12

marato-12

 

Gavà amb la Marató de TV3

Diverses entitats de la ciutat hi col·laboraran activament

Gavà mostrarà novament la seva cara més solidària participant activament en la Marató de TV3, que enguany anirà dedicada a recaptar fons i a sensibilitzar la població en la lluita contra el càncer, una malaltia que esdevé la causa principal de mort de persones entre els 35 i els 70 anys. Des de la Fundació de la Marató doncs, es multiplicaran esforços per aconseguir la màxima recaptació que permeti seguir investigant perquè el càncer deixi de ser mortal i es converteixi en una malaltia curable o crònica.

 

A Gavà, l’Escola de Música Músic Alba Massana hi participarà el dissabte, 15 de desembre, amb el seu Concert de Nadal al Casal Municipal de Cultura American Lake a les 19.30 hores, donant la recaptació que s’obtingui de totes les entrades venudes. Així, aprofitant les Festes d’Hivern, aquesta entitat oferirà un repertori variat amb la participació de l’alumnat i el professorat i de l’orquestra la Banda, els Combos de Modern i la Coral.

 

Diverses integrants de la junta local de l’AECC col·laboraran, de manera estreta, el dia de la Marató, el 16 de desembre, com a voluntàries per agafar les trucades per a les donacions a des del centre telefònic. El mateix diumenge, a les 18 hores, des del restaurant Los Soprano s’oferirà una xocolatada popular al parc de la Torre Lluc per un 1 euro, i es donarà vida a l’Arbre dels Desitjos. Durant el transcurs de la tarda es desenvoluparan activitats alternatives, tant per nens com per adults i també hi haurà alguna que altra sorpresa, mentre que el C.F. Gavà Mar també se sumarà a la jornada.

 

El Casal d’Avis de Caixa Penedès també se suma a la crida solidària per això organitzen pel 19 de desembre un dinar i un ball,  en el decurs del qual rifaran un pernil. Una altra iniciativa és la del taller de joieria Karoi’s, que donarà un 1 de cada 20 que es recaptin amb la venda de les seves polseres de l’orgull de ser català.

 

Val a dir que en els darrers deu anys les investigacions han avançat molt i càncers que fa poc eren mortals ara es poden controlar i tractar amb teràpies eficaces. En aquests moments, s’avança cap a nou tipus de medicina, l’anomenada medicina personalitzada per dissenyar el tractament més útil i menys agressiu per a cada pacient. Es tracta d’aplicar els medicaments més adients en cada moment i en funció de l’evolució de cada tumor. Això ja és una realitat en alguns casos, però no està tan avançat en tots els tumors. Cal investigar perquè la medicina personalitzada sigui una realitat per a tots els pacients.