La multinacional japonesa Makita obre planta a Gavà
Raquel Sánchez ha visitat les instal·lacions

La multinacional japonesa Makita, dedicada a la producció i venda d’eines elèctriques, ha obert planta a Gavà. Es tracta d’instal·lacions noves que complementaran les de Madrid, de prop de 5.500 metres quadrats situades al nou polígon industrial del carrer Barcelona, abans ocupat pels antics Hules. El nou espai dedicat a l’emmagatzematge, distribució i taller de reparació va posar-se en marxa al febrer de l’any passat, i segons els responsables, “la pandèmia ha suposat un endarreriment en els objectius”.

Aquest matí, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat la planta acompanyada del seu gerent, Jorge Neira, i s’ha mostrat “gratament sorpresa pel grau d’innovació de l’empresa” i per “la seva vocació de seguir apostant pel desenvolupament, tenint en compte el respecte pel medi ambient, la qual cosa, esdevé un valor fonamental”.

Per a Sánchez “és un privilegi veure que, malgrat la crisi, van arribant noves empreses a la nostra ciutat” i que “hi ha molta energia i ganes de tirar endavant”. L’Alcaldessa els ha desitjat molta sort i els ha ofert “tot els suport municipal possible”, ja que, segons ha manifestat, “l’impuls econòmic és una de les nostres prioritats, per això és clau que les empreses funcionin i es generi ocupació de qualitat”.

Makita, a Gavà, compta a l’actualitat amb 25 treballadors, però preveuen que, a mig termini, la plantilla es pugui duplicar en la mesura que l’economia es torni a moure. A més, ara tot just estrenen un showroom, un espai que, segons explica Neira “són 1000 metres quadrats d’exposició de productes, especialment de novetats, que mostrarem a grups de clients vinguts de tota Espanya en visites i cursets que duraran un parell i on podran fer funci0nar els aparells”.

Una empresa més que centenària

Makita va fundar-se al 2015 per Mosaburo Makita, a Nagoya, frabricant una raspall de dents elèctric. Des d’aleshores ençà, han crescut i s’han convertit en un dels grans fabricants d’eines electroportàtils, amb 11 plantes repartides per tot el món i un gran nombre de subsidiàries.

Makita treballa per crear un model de reciclatge eficient orientable a la societat, que combina la protecció del medi ambient així com la revisió de les nostres activitats de negoci i estils de vida.

S’han establert fites a llarg termini per a l’estalvi d’energia, reduir les emissions de gasos i activitats destinades a preservar el medi ambient amb productes que inclouen eines amb bateries de liti de llarga durada així com la protecció del medi ambient.