La música del Beatles omple el Maragall
La música del Beatles omple el Maragall

La Coral La Igualtat ha ofert aquest diumenge el seu tradicional concert de Nadal, que emmarquen habitualment dins de la programació de la Festa Major d’Hivern de Gavà. Aquest any es centraran en un repertori de The Beatles amb un concert anomenat “Voices from Yesterday”.

Francesca Martorell, presidenta de la coral, ha destacat que la tradició d’oferir un concert pels volts de Nadal “està molt implantat i és una tradició que evidentment nosaltres volem mantenir”. A més, el Nadal “és una època on el cant coral és molt típic, i per sort tenim un públic molt fidel i el nostre concert de Nadal és molt esperat”.

En aquesta ocasió, però, la coral ha estat acompanyada per una orquestra simfònica, tot i que els arranjaments, tant els corals com els orquestrals, els ha fet el director de la coral, Joan Casas, “una persona que està en el món de la música molt ben valorat, i és un honor per nosaltres i per Gavà que continuï estrenant obres aquí a la ciutat”.

Escollir un repertori centrat (però no basat exclusivament) en The Beatles va ser una decisió presa “després de valorar diverses opcions, i al final vam pensar que aquest any seria molt adient fer un concert basat en un grup com The Beatles, que a la seva època va ser molt reivindicatiu no només per la música sinó per tot el que comportava, i a més les seves músiques tenen unes melodies molt maques”. Entre altres temes, la coral ha triat per exemple “And I Love Her”, “Michelle”, “Please Please Me”, o Yesterday”.

La coral també va fer un homenatge a dos músics que ens han deixat recentment, tots dos lligats amb el cinema: Ennio Morricone, que va traspassar el 6 de juliol de 2020, i Evángelos Odysséas Papathanassíou, més conegut com a Vangelis, que va morir aquest passat 17 de maig. “Malauradament, en aquest mon no es queda ningú, i hem volgut retre un homenatge amb peces que no són només instrumentals”.