La pagesia de Gavà a Montserrat
La pagesia de Gavà a Montserrat

Aquest diumenge, la pagesia del Baix Llobregat ha pujat a Montserrat per retre homenatge a la Mare de Déu.

Hi han participat Gavà, Begues, El Papiol, Sant Vicenç dels Horts, Corbera, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Molins de Rei i Santa Coloma de Cervelló.

La trobada començava a les 10.30 hores amb la rebuda a l’atri de la basílica on també es van beneir les nombroses paneres plenes de verdures i fruites conreades al Baix Llobregat que aporten les diferents poblacions participants.

Seguidament, a les 11 h, se celebrava la missa conventual després de la qual, a la sala de reunions, tindria lloc la recepció a càrrec de l’abat, Josep Maria Soler. Ja al migdia, a la plaça del monestir, estava programada una ballada de sardanes amb la música de la Cobla Sitgetana a la qual seguirà l’actuació del Cor de Caramelles de Begues.

El punt i final va ser un dinar de germanor del qual s’han aplegat al voltant de 600 persones. D’ aquesta manera es vol convidar a cada veí i veïna a donar el seu suport, com a consumidors, als productes del nostre entorn. Així no només estarem defensant els nostres interessos sinó que també influirem en un desenvolupament tan important com és el de la pagesia.

La visita a Montserrat és un dels moments més destacats al llarg de l’any per al sector agrícola de la comarca.