La Petita Gavà

Ana García, Marisol Soto i Sonia Moral han creat el projecte La Petita Gavà a través del qual comparteixen a les xarxes socials de Facebook i Instragram idees per realitzar a casa amb infants de 0 a 3 anys. Elles són mestres d’educació infantil i, a més, Sonia és la responsable de la botiga Crochetare. Amb La Petita Gavà, volen posar al servei de les famílies els seus coneixements pedagògics oferint propostes de qualitat amb materials assequibles i crear comunitat educativa.

Després de la primera setmana de confinament, es van adonar que “estaven sorgint molts recursos per a infants però que, realment, per als infants petits, per a nadons, no hi havia propostes que ens semblés que tinguéssin un contingut pedagògic de molta qualitat”, explica Ana Garcia. “És molt difícil fer de mestres en la distància, però hi ha algunes coses que nosaltres sabem, des de la formació i l’experiència, sobre com s’entretenen els nens petits i quins materials els hi agrada i ens va semblar que havíem de fer el pas de compartir-ho”, puntualitza.

Des de dilluns 23 de març, publiquen diàriament una proposta “de la màxima qualitat possible, donant-li el protagonisme al material, que la gent pugui aconseguir a casa seva o al supermercat, i quin ús poden fer d’ell els infants petits” diu Ana. Als textos que acompanyen els vídeos expliquen el perquè s’ha triat aquell material i quin procés d’aprenentatge fa l’infant en jugar amb ell. “La idea és anar creixent, al llarg de la setmana hi haurà algun vídeo on participen els infants, un altre que serà un conte” indica la mestre.

De moment, la proposta està tenint una bona acollida, segons Ana García estan tenint “més feedback de l’esperat” ja que era una cosa que volíen fer per passar el seu propi temps i tenir un recull de material que pugués ser d’utilitat, però veuen que la gent “n’està fent ús”. “Volem que la gent ho pugui fer a casa i ens vagi retornant vídeos de com ho han fet”, afegeix.

La iniciativa és altruïsta, les impulsores la realitzaran durant aquests dies de confinament i no té voluntat de continuïtat. El nom de La Petita Gavà respon a la intenció que sigui una iniciativa veïnal local on la gent de la ciutat es pugui conèixer i “crear comunitat educativa, que és el que hem perdut”.