L’Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient, ATEGRUS, ha tornat a distingir la platja de Gavà amb la Bandera Ecoplayas. La renovació del guardó, obtingut per primer cop l’any passat, és un reconeixement al manteniment i millora de les accions impulsades en la gestió sostenible de la platja de Gavà valorant aspectes com la preservació de l’entorn, el manteniment i neteja del litoral, l’accessibilitat, la mobilitat i la seguretat. L’acte de lliurament de la bandera Ecoplayas 2018 va tenir lloc divendres passat a Sant Sebastià.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ha manifestat que “la reedició del guardó representa un estímul per continuar avançant en la gestió sostenible d’una platja amb gran valor paisatgístic i mediambiental, de respecte a l’entorn, dotada de tots els serveis i equipaments i d’una oferta de lleure àmplia i diversa”.

Sánchez ha afegit que “és al mateix temps un reconeixement a l’esforç que destina l’Ajuntament en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana, a aquest projecte de plantació, manteniment, conservació, explicació i divulgació a la ciutadania del que són les dunes híbrides”.

Gavà va ser un municipi pioner a l’Estat espanyol en executar el primer passeig marítim que incorporava el sistema dunar com una estratègia bàsica del paisatgisme. Any rere any, el litoral gavanenc ha avançat en la recuperació i preservació d’aquest ecosistema, fonamental per minimitzar els efectes dels temporals o de la pujada del nivell del mar a causa del canvi climàtic i que contribueix, de manera decisiva, a la preservació del litoral.

Una de les intervencions més destacades és el projecte “Dunes híbrides” de rejoveniment i creació de dunes noves, que va començar a implementar-se a Gavà l’any 2014. Sánchez ha explicat que “les dunes híbrides també representen una barrera de protecció davant dels temporals i les marejades. Fem servir la ciència i la investigació per trobar aquells mecanismes que ens permetin mantenir les nostres platges i la seva qualitat”. Davant la importància d’aquestes actuacions, l’alcaldessa ha demanat que “cal ser respectuosos amb aquests espais i tenir actituds cíviques. Entre tots hem de preservar aquest patrimoni singular que tenim a la nostra ciutat”.