La Policia Municipal de Gavà acaba d’incorporar 4 vehicles nous a la seva flota. Es tracta d’un Kia Niro i 3 Ford Kuga tipus SUV que els fan adequats per accedir a zones forestals. La compra d’aquests cotxes, tots híbrids amb l’objectiu de vetllar pel medi ambient, suposen, segons ha explicat l’Inspector cap de la Policia Municipal de Gav, Pere Rivas, un nou pas en el procés de renovació del parc mòbil, el qual abans de finalitzar aquest any, preveu tenir també 4 noves motos elèctriques BMW a finals d’any i també es comptarà amb un cinquè cotxe patrulla, un Toyota Corolla” .

Rivas també assegura que “els nous vehicles són més potents i milloren substancialment l’operativa policial i la resposta a les incidències amb la senyalització dels rètols i la capacitat dels que tenen mampara per fer més segurs els trasllats dels detinguts”. Aquests cotxes ja estan retolats d’acord amb la normativa aprovada pel Departament d’Interior i la normativa europea CEN 1789 (European Standard Police). Aquesta norma té com a objectius homogeneïtzar la retolació dels vehicles d’emergència, fer-los més visibles i garantir la seguretat d’agents i vianants, especialment a l’hora de senyalitzar qualsevol emergència.

La retolació es fa seguint el patró de Battenberg, que combina un color clar i un de fosc, alternant quadrats reflectants i absorbents de la llum per crear un impacte visual que permeti la ràpida identificació del vehicle. Aquesta retolació ofereix alta visibilitat i es fa servir en vehicles d’emergència en diferents països europeus. Així el color groc, més el blau corporatiu, accentuen la visibilitat màxima fins a 450 metres de distància, de manera que se superen els 100 metres actuals en funció de la franja horària del dia.

L’alcaldessa Gemma Badia s’ha mostrat “satisfeta amb aquesta inversió que permetrà modernitzar progressivament la flota amb vehicles de qualitat per millorar aquest servei tant necessari per la ciutat i a la vegada i dignificar la feina dels agents”.