La reforma de l’avinguda Eramprunyà començarà al 2024
Aspecte de l'avinguda Eramprunyà remodelada
Aspecte actual de l’avinguda Eramprunyà

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va mantenir una trobada amb veïns i veïnes al Parc Arqueològic aquest dijous per exposar els detalls de la reforma de l’avinguda Eramprunyà i la plaça Catalunya, un projecte que, segons va precisar, “ recull les peticions de la gent i permetrà millorar un dels eixos principals de la ciutat per fer-lo més amable per als vianants, amb més zones verdes i d’estada i reduint el trànsit i el soroll, ja que aquest vial passarà a tenir un sol carril de circulació en sentit baixada. Volem millorar i modernitzar el sector nord de la ciutat i contribuir a dinamitzar les activitats a la zona, a la vegada que es millora la convivència dels diferents usos”.

Un dels moments de la trobada amb els veïns

El projecte, que durant el 2021 va estar sotmès a un procés de participació ciutadana on hi van prendre part 700 persones, permetrà guanyar 4.000 metres quadrats més de zones verdes, crear més zones d’estada, de jocs infantils i d’entrenament i la renovació del tot el carril bici, garantint la doble filera d’aparcament i el pas de l’autobús.

L’obra compta amb una primera inversió de l’Àrea Metropolitana de Barcelona de 2,4 milions d’euros, i per la seva envergadura s’abordarà en dues fases. D’inici es treballarà en el tram comprès entre els carrers Joan I i Colomeres, i les feines duraran 1 any. En una segona etapa es rehabilitarà l’espai de plaça Catalunya i el tram de l’avinguda que baixa fins al carrer Gaudí.

La plaça Catalunya

Aspecte actual de la plaça Catalunya
La reforma de l’avinguda Eramprunyà començarà al 2024
Aspecte de la plaça Catalunya un cop reformada

El projecte contempla que la plaça Catalunya deixi de ser una rotonda per convertir-se en un espai de prioritat per a vianants que connecta l’avinguda Eramprunyà i els carrers Sant Lluis i Joan XXIII. En ella s’amplia en 2000 metres quadrats la seva zona verda amb 102 arbres, es construirà una pèrgola i l’actual font central desapareix i passa a ser substituïda per un làmina d’aigua amb sortidors que, segons va assegurar l’Alcaldessa, “respon a les peticions ciutadanes de modernització d’aquest element”

La nova plaça Catalunya també comptarà amb un escenari on poder celebrar actes i una zona de correcan.