Restauració oberta fins la 1 de la matinada a partir de divendres

El Procicat ha anunciat que relaxa algunes de les restriccions vigents per frenar els contagis. Una de les mesures que es flexibilitzaran és l’ampliació d’horaris en l’hostaleria i, a partir de dilluns, bars i restaurants podran obrir ininterrompudament fins les 5 de la tarda.

Pel que fa a l’aforament, no hi ha canvis: a l’interior és del 30%. A l’exterior no hi ha límit, però les taules han de respectar les distàncies i han de ser com a màxim de 4 persones o bé una bombolla de convivència.

Es manté l’opció de servir menjar per emportar fora d’aquest horari.

La restauració dels centres comercials seguirà tancada.

Mobilitat

Es manté el confinament comarcal que va entrar en vigor el 8 de febrer. Només es pot trencar per anar a treballar, estudiar, fer activitats autoritzades o per motius de necessitat.

També continua vigent el toc de queda, entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

Pel que fa a les trobades socials, es poden fer amb un màxim de 6 persones, si bé ja no caldrà que estiguin limitades a dos grups bombolla.

Esport

La principal novetat en l’àmbit esportiu és la represa de lligues federades de majors de 16 anys. Es mantenen suspeses la resta, excepte les d’àmbit estatal i professional, i les que donen accés a competicions estatals.

L’altra novetat en aquest àmbit és la reobertura dels vestidors de gimnasos i instal·lacions esportives, tot i que amb una crida que la gent que pugui evitar fer-los servir ho faci.

Es permeten les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada i amb un aforament màxim del 30%. A les piscines, l’aforament és del 50%.

Cultura

Es reprenen els actes culturals amb públic, amb un 50% d’aforament, en museus, galeries d’art, sales d’exposicions, arxius i biblioteques. L’accés a aquests equipaments manté l’aforament del 50%.

Als centres cívics, es permet la represa de l’activitat a l’aire lliure de persones majors de 60 anys, sempre en grups de 6 persones com a màxim.

Es mantenen suspeses totes les activitats de cultura popular i tradicional. I tampoc es permet la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i en general esdeveniments amb risc de generar aglomeracions de persones.

Educació

Aquest dilluns, dia 8, ja estava previst que el segon curs pogués ser presencial, com ja ho era el primer. Ara, el Procicat ho amplia tots els cursos.

A l’escola es manté l’ensenyament presencial en infantil, primària i ESO, i semipresencial al batxillerat i els cicles formatius.

El lleure i l’esport extraescolar s’amplia a secundària, batxillerat i formació professional.

L’esport escolar pot fer els entrenaments habituals sense límit de persones, i poden participar en les competicions que estiguin permeses.

Les colònies estan permeses sempre que es facin amb el grup bombolla, i es permet sortir de la comarca.