Colònies Artístiques
Aquesta és la casa de colònies on es farà l'activitat

La Roda Produccions organitzat unes Colònies Artístiques entre el 12 i el 18 de juliol. L’activitat és oberta a joves d’entre 12 i 18 anys i es farà a la casa de colònies Cal Mata, a Saifores, una entitat de població pertanyent al municipi de Banyeres del Penedès que està situada a 5 quilòmetres al nord-est d’El Vendrell.

Jordi González, co-director artístic de La Roda, ens ha definit aquestes com “unes colònies d’estiu de les de tota la vida, amb la particularitat de que són artístiques, i per tant és una combinació entre lleure i arts escèniques”. Serà, doncs, “una setmana de dilluns a diumenge fent activitats com ara tallers de teatre, de cant, de dansa o d’improvisació, també vindran professionals a fer tallers de diferents disciplines, i tot això combinat amb activitats de lleure com ara jocs de nit o piscina, però amb la peculiaritat que les activitats de lleure estaran d’alguna manera relacionades amb les arts escèniques”.

Aquesta és la primera vegada que La Roda s’embranca en l’organització d’unes colònies, una idea que “feia molt de temps que teníem al cap, de fet fa ja uns vuit anys que em vaig treure el títol de director de lleure i llavors ja vaig fer el projecte i vam moure els primers fils, però anàvem molt desbordats de feina i ho vam aturar”. Dani Cherta, l’altre co-director artístic de La Roda, també té el títol de director de lleure, i de fet el projecte compta amb “un equip degudament format en el lleure i amb molts anys d’experiència que estarà capitanejat per Manel García, que ha estat coordinador general de les colònies Jordi Turull que s’organitzen a tot Catalunya tots els estius amb uns 700 alumnes”.

Tots els integrants de La Roda “estem molt il·lusionats en aquest projecte i volem posar-hi tota la nostra energia”, entre d’altres motius perquè “ens servirà per obrir-nos a tot Catalunya, ja que l’Espai Escènic és un projecte local amb una residència fixa, mentre que amb les colònies farem un híbrid agafant la vessant formativa i la del lleure dels casals, transformant-la en una activitat més oberta a la que pugui venir gent no només de Gavà i rodalies, sinó de qualsevol part de Catalunya”.

Amb aquesta nova aventura, doncs, La Roda amplia la seva línia de producció, que ara tindrà la vessant de la producció d’espectacles, la de l’Espai Escènic i l’escola de teatre i els casals, i ara també la de les colònies. La intenció és que aquesta tercera branca “dedicada més al lleure però en forma de colònies es pugui repetir en anys vinents però ja obrint el ventall d’edats, per exemple tenim pensat fer-les per infants més petits i també per adults”.

Com a màxim La Roda té previst admetre entre 30 i 40 joves. El preu és de 420 euros, i tota la informació es pot trobar en aquest enllaç.

Colònies Artístiques