La Roda

La Roda Produccions estrenarà espectacle el proper 15 de maig en el marc del 31è Festival Internacional de Titelles de Gavà. Els gavanencs presentaran a l’Espai Maragall “En Joan Sense Por i la casa encantada”, una obra on s’atreveixen per primera vegada amb les titelles i també amb les referències al gènere de terror. Anem a pams.

Pel que fa a la incorporació de les titelles en l’univers de la companyia, la decisió va venir motivada pel desig d’introduir canvis dins de l’habitual format familiar i musical al qual ens té acostumats la companyia gavanenca. Segons ens ha explicat Dani Cherta, co-director artístic de La Roda, “ens agrada provar coses noves i per això hem incorporat tres titelles molt grans que manipulem nosaltres. Una de les titelles fa uns 2 metres 30 centímetres, i altra mesura més d’un metre i mig. Per manipular la de dos metres es necessiten dues persones”.

Per tal de poder manipular aquests titelles “que movem des de darrere per tal de moure el cap, els braços, i fins i tot es pot tancar i obrir i els ulls”, els membres de la companyia “hem rebut un assessorament i ara el que estem fent és practicar com bojos”.

L’aparició per primera vegada de titelles en una obra de La Roda justament ara no és casual ja que “per aquesta obra ens anava genial, ja que parlem de monstres i de fantasmes, així que hem aprofitat per construir i manipular els nostres propis monstres”.

L’escenografia de l’obra, igual que les titelles, també és “molt voluminosa, és una casa encantada, i per primera vegada aquesta escenografia l’hem construït nosaltres mateixos, el que ens va genial perquè d’aquesta manera hem pogut prioritzar detalls com que càpiga a la furgoneta o que el muntatge i el desmuntatge sigui fàcil”.

Pel que fa a l’argument, inspirat clarament en referències al gènere del terror, “és la primera vegada, mai ens havíem endinsat en el terror, i tenim moltes ganes de rebre al públic familiar per veure com ho accepten. En el cap teníem sobretot The Rocky Horror Picture Show, i per l’estètica també pot recordar molt a La família Addams o a Scooby-Doo, volíem que recordés a aquest tipus de terror familiar”.

El text el tenien escrit des de fa uns quatre anys, però a causa de la pandèmia van haver d’aturar tot el procés de producció de l’obra. Ara, finalment, podrà veure la llum, amb aquesta estrena oficial al festival de titelles gavanenc, després amb diversos bolos que ja tenen programats, i després de l’estiu, ja de cara a octubre i novembre, fent temporada al SAT! Teatre de Barcelona.