La Roda
La Roda estrena una nova versió de “La princesa i el pèsol”

La companyia gavanenca La Roda Produccions estrena una nova versió de “La princesa i el pèsol”, que és una obra que la companyia va estrenar l’any 2013 i que va passar per llocs com el SAT Teatre o fins i tot per Madrid en versió en castellà. Dani Cherta, un dels directors artístics de La Roda, ens ha explicat que aquella versió “era molt juvenil i no tan infantil, i ara hem volgut agafar-la de nou, donar-li una volteta, i que pugui agradar una mica més també als infants, volem ara enganxar als més petits”.

La companyia últimament fa un tipus d’espectacles “més enfocats al públic juvenil, continua sent un teatre familiar i musical però hem tingut molt en compte el perfil juvenil que està una mica oblidat, hi ha molts espectacles que quan arriben a edats pre o fins i tot adolescents ja desapareixen del món teatral, i això és injust i per això volíem fer un teatre que també agradi a edats de 8, 9 anys i superiors”.

Per això aquest enfoc més infantil és una de les principals novetats de la nova versió de “La princesa i el pèsol”. N’hi haurà més, però: “Sobretot hem fet canvis a nivell de vestuari, l’estètica és diferent així com també les imatges. Hem hagut de revisar el text i les cançons que es van fer fa deu anys”.

Un dels canvis més importants que han hagut d’afrontar és “el paper de la dona, que és molt important a l’argument i s’ha hagut de revisar. Han passat moltes coses des de que es va estrenar i hem d’anar amb molta cura amb la manera com tractem el paper de les dones, que és molt important i sobretot en aquesta obra”. Cherta admet que s’han fet molts canvis en aquesta qüestió: “No és que abans fos una obra masclista, però estàvem acostumats a uns aspectes que ara no em semblen adequats. Per exemple, la cançó de la princesa deia una cosa com “vull trobar un príncep”, i ho hem canviat per “vull trobar un somni” i un missatge de “vull lluitar per la meva vida”. Sembla que no, però 10 anys són molts i hem hagut de fer molts canvis”.

La companyia estrena aquesta versió primer a Gavà abans de portar-la a Barcelona, que és la manera tradicional que tenen de treballar. Estrenar a Gavà, segons ens explica Cherta, és “estrenar a casa, els amics són amics, però també són molt crítics i a mi em va molt bé estrenar a Gavà perquè la seva crítica em serveix per arrodonir l’obra abans de portar-la al Teatre Regina, on s’estarà del 18 de març al 7 d’abril amb funcions dissabtes i diumenges a dos quarts de sis de la tarda”.

La Roda estrena aquesta versió de “La princesa i el pèsol” dissabte 4 de març a l’Espai Maragall a les 17:00 hores. Les entrades costen 8 euros i es poden adquirir anticipadament aquí.