El regidor de Cooperatició, Pau i Solidaritat, Èric Plaza durat la presentació de la programació
El regidor de Cooperatició, Pau i Solidaritat, Èric Plaza durat la presentació de la programació

Del 2 al 22 d’octubre Gavà acollirà la quinzena edició de la Mostra de drets humans GavàMón que va néixer amb l’objectiu de ser un referent de prestigi i qualitat per fomentar la cohesió social, la convivència pacífica i el reconeixement de la diversitat a través de les arts.

L’eix central del GavàMón d’enguany és la sostenibilitat i el medi ambient “ja que en els últims anys han augmentat els elements de risc que suposa el canvi climàtic provocat per les activitats humanes. Volem donar rellevància a la sensibilització de la ciutadania sobre les causes i les conseqüències, com les crisis humanitàries o migracions per causes mediambientals”, explica el regidor delegat de Joventut. Mediació, Cooperació, Pau i Solidaritat, Èric Plaza.

Però a més el GavàMón, com cada any, integra el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, compartit amb diversos municipis de l’Àrea de Barcelona. Diferents activistes de drets humans d’arreu del món vindran a Gavà i interactuaran amb estudiants i jovent dels diferents instituts i col·legis”, anuncia Plaza.

Aquesta edició compta amb una programació de diverses activitats consolidades adreçades a tot tipus de públic com ara el concurs de fotografia i de l’street art; teatre infantil; tallers culinaris de diversos països; espectacles familiars i d’antirumors; el IV sopar solidari amb l’Associació Mujeres Burkina i hores del conte per a sensibilitzar els més petits. Cal remarcar els teatre fòrums en defensa dels drets humans, que complementaran el passi de pel·lícules i les peces de teatre social que oferiran els diversos grups de teatre amateur de Gavà. La programació també inclou cinc exposicions que es podran visitar al SIAD, el Museu i l’Espai Maragall.