La targeta Rosa a 2 €
L’AMB acorda rebaixar al 50% el preu de la targeta rosa reduïda T-4

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) rebaixarà un 50% el preu de la targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda T‑4 a partir de l’1 de setembre del 2022 i fins al 31 de desembre del 2022. El títol multiviatge de l’AMB, que inclou 10 viatges i pot utilitzar-se per desplaçar-se pels 36 municipis de la metròpolis de Barcelona, passarà a tenir un preu de 2 euros durant el que resta de l’any, en lloc dels 4 euros actuals. Amb aquesta reducció, el viatge sortirà a 0,20€, enlloc dels 0,40€ actuals i es beneficiaran les més de 208.000 persones que actualment disposen del títol. Per exemple, una persona que faci 40 viatges al mes, pagarà 8€, enlloc de 16 € actuals.

L’organisme metropolità estima arribar a finals d’aquest any a 44,5 milions de validacions anuals de la T-4, 16,5 milions de les quals s’espera que es facin entre setembre i desembre. L’any 2019, abans de la pandèmia, es van fer 51,8 milions de validacions.

La reducció de preu, aprovada pel Consell Metropolità de l’AMB aquest matí, s’emmarca en el Reial decret llei del Govern central del 25 del juny, pel qual s’adopten mesures per respondre a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d’Ucraïna i fer front a situacions de vulnerabilitat social i econòmica. Entre aquestes mesures, destaquen les ajudes directes a les administracions locals prestatàries de serveis de transport públic urbà i interurbà. La decisió també està coordinada amb l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), el consorci interadministratiu del qual l’AMB també és partícip, que properament anunciarà els preus del títols multiviatge integrats per a aquest període.