La UME fa una crida a netejar la muntanya

La Unió Muntanyenca Eramprunyà ha fet una crida a través de les xarxes socials convidant la ciutadania a fer una gest cívic i aprofitar les sortides que fem a les zones de bosc durant els horaris de permís del govern per recollir la brossa que trobem.

Es tracta del que anomenen plogging, un terme que fa referència a la recol·lecció de residus a través de pràctiques esportives. Essencialment, es tracta d’un nou gènere d’activitats que involucren la conjunció simultània de l’exercici al costat de pràctiques ambientalistes. El seu objectiu és involucrar al major nombre de ciutadans amb la conservació dels espais urbans en els quals resideixen

Des de l’entitat local recorden que “ja abans de la crisi sanitària hi havia moltes persones conscienciades amb el medi ambient que durant les sortides als espais naturals recollien deixalles abandonades per incívics”.

Ara però, durant el confiament alguns constaten que hi segueix havent persones amb poc respecte per l’entorn que llencen al seu pas tota mena de residus, la qual cosa, recordem-ho, està prohibida i és sancionable. Des de la UME esperen que “aquesta crisi ens faci reflexionar i siguem més curosos amb el nostre entorn”.