La UME organitza dues xerrades sobre seguretat a la muntanya
El Pedraforca

La Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà, (UME), ha programat un parell de xerrades a la seva seu del carrerSalcador Lluc 6 en les properes setmanes sobre com millorar la seguretat a la muntanya

La primera tindrà lloc el 25 de novembre, les 19 hores , a càrrec de la Unitat d’Intervenció a Muntanya, (UIM) dels Mossos d’Esquadra, la qual funciona des del 2001 i es l’encarregada de donar suport a altres agents policials en la recerca de persones, recuperar indicis o fer aixecaments de cadàvers en espais muntanyosos de difícil accés. La UIM realitza també tot un ventall d’accions preventives, d’inspecció i formació vinculades a activitats que es desenvolupen en espais natural.

La segona xerrada, es farà el 2 de desembre, a les 19.30 hores i la guiarà Raul Fernández, tècnic esportiu de muntanya. Per tal de poder venir, cal enviar un correu a umesecretaria@gmail.com, indicant el nom i cognoms, per tal de controlar l’aforament.

 Alguns consells per anar a la muntanya

 Anar en grup

  • A la muntanya és recomanable anar-hi en grup i, si és possible, informeu del recorregut que penseu fer a algú que no us acompanyi. Així, en cas de ser necessari, els equips de socors sabran on han de buscar.

Planifica el teu itinerari

  • És important saber per avançat el tipus d’itinerari que voleu seguir per prevenir qualsevol obstacle inesperat i estar ben preparat. Consulteu sempre les guies i el mapa del recorregut. Planifiqueu també l’activitat i la durada, i s’aconsella tenir un pla alternatiu.

Bona orientació i referències

  • Durant el recorregut, fixeu punts de referència que us ajudin a orientar-vos bé i no us desvieu del camí que heu anat traçant.

 Material adient

  • Porteu el material necessari per a l’activitat. Sobretot és important portar el calçat adequat i una motxilla amb l’imprescindible: aigua, menjar, telèfon mòbil, llum per si es fa fosc, brúixola, etc.
  • Cal saber utilitzar el material de seguretat correctament. Així mateix, s’aconsella portar sempre un frontal i tenir en compte que, amb el fred, les bateries dels mòbils es descarreguen abans.