La Unió Muntanyenca Eramprunyà ja té nova seu
La Unió Muntanyenca Eramprunyà ja té nova seu

La Unió Muntanyenca Eramprunyà (U.M.E.) té des d’ahir una nova seu ubicada al carrer de Salvador Lluch, número 8. A la nit es va procedir a l’acte oficial d’inauguració que va comptar amb una nodrida assistència d’associats, tant joves com més veterans. L’acte va estar presidit per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i pel president de la U.M.E., Jordi Vilajoan.

El local és de titularitat pública de l’Ajuntament de Gavà i, al principi de l’acte, Sánchez i Vilajoan van signar el conveni que regula la cessió de l’espai a l’entitat per part del consistori.

Sánchez va posar de manifest que “avui és un dia de celebració i també d’obrir una nova etapa per aquesta entitat de la nostra ciutat que té més de 50 anys de vida, la U.M.E. són una gent extraordinària, una gran família que gaudeix, que fa gaudir a la resta de gavanencs, i que ens ajuden a fer difusió i a conservar el privilegiat entorn que tenim”.

L’alcaldessa va voler destacar la importància de l’entitat muntanyenca en la història recent de Gavà: “La U.M.E. és d’aquelles entitats sense la qual no s’entendria aquesta passió, aquesta estima per la terra, per la natura, i també per la cultura, i jo els desitjo molta sort, molts encerts, i una trajectòria que sigui com a mínim igual d’exitosa que la que han tingut fins ara”.

Vilajoan, de la seva banda, va assegurar que “aquí tenim les mateixes instal·lacions que teníem abans però millorades moltíssim”. Vilajoan es mostrava molt satisfet en assegurar que “hem tingut la sort de poder inaugurar aquestes instal·lacions magnífiques que oferim a la ciutat de Gavà per tal que totes les persones que els hi agrada la natura, que són la immensa majoria, puguin venir amb nosaltres a gaudir de la muntanya”.

En el decurs de l’acte els assistents van poder passejar per tots els espais de la seu. Especial atenció va merèixer el boulder, que és una mena de rocòdrom per fer pràctiques d’escalada i que és un element essencial per l’entitat. El boulder s’utilitzat essencialment per fer escalada horitzontal i es composa de tres parets amb tres graus diferents d’inclinació: una amb 10 graus, una altra amb 20 graus, i la més complicada que té 30 graus d’inclinació.

De fet, Sánchez i Vilajoan van col·locar simbòlicament en aquest boulder dues primeres pedres que els dos varen signar amb una paraula que van escriure al darrere. L’alcaldessa va escollir la paraula “vida”, mentre que el president de la U.M.E. va escriure “il·lusió”.