La vacuna de la grip en equipaments municipals

L’Ajuntament de Gavà, degut a la situació excepcional de pandèmia per la covid-19, habilitarà nous espais per poder facilitar l’administració de la vacuna de la grip. Concretament, el consistori cedeix el Parc Arqueològic de les Mines, a partir del dia 19 d’octubre, i el Casal de Cultura American Lake, a partir del dia 20 d’octubre. Es tracta, segons precisa l’Alcaldessa Raquel Sánchez de “poder seguir garantint un servei tan important, com és aquesta vacuna, i fer-ho en plenes condicions de seguretat”.

Així, la campanya de vacunació d’aquest any es durà a terme de forma extraordinària en equipaments municipals, de forma programada, i des del mes d’octubre fins al mes de novembre

Les persones que es vulguin vacunar hauran de sol·licitar cita prèvia. Poden fer-ho:

En el moment de la vacunació caldrà que us presenteu amb la targeta sanitària, dins dels horaris que els professionals sanitaris us assignaran segons la seva programació.

Tenint en compte la situació epidemiològica actual, la vacuna de la grip està especialment indicada a les persones d’edat igual o superior a 65 anys. També està indicada per a persones de menys de 65 anys que presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip, dones embarassades en qualsevol trimestre de gestació, persones   que   poden   transmetre   la   grip   a   aquelles  que   tenen   un   alt   risc   de   presentar   complicacions, i persones que treballen en serveis públics essencials. I tothom que vulgui es pot vacunar.

La vacunació antigripal és una mesura fonamental per prevenir la grip i les seves complicacions. Per això es recomana que les persones que es van vacunar l’any passat ho tornin a fer aquest any, perquè la immunitat ha pogut disminuir en aquest interval de temps.

A més de la vacunació antigripal es valorarà l’administració d’altres vacunes pendents, ja sigui a la mateixa visita o bé de forma programada i controlada en el centre corresponent.